In cautarea fericirii

Exista unii oameni care cred pur si simplu ca fericirea lor este doar rezultatul unor intamplari care se petrec in viata lor, exact la momentul si locul potrivit. De exemplu, o banala plimbare pe strada, gasirea unor bani in calea lor, o vorba buna sau un compliment  de la un apropiat sau o persoana straina, intalnirea partenerului potrivit (si apoi traiul pana la fericite batraneti), o vizita la magazinul preferat si obtinerea unui discount important ori multe asemenea noroace.

Este extrem de usor sa iti mentii starea de fericire atunci cand toate aspectele par sa iti mearga din plin si tu continui tot inainte pe drumul tau, dar, din pacate multe persoane cred ca isi definesc fericirea intr-un mod gresit si totul se reduce la un joc de noroc, sau o coincidenta, ceea ce nu este deloc. De fapt, multi dintre noi am putea spune chiar ca norocul nostru este un produs secundar al fericirii, daca ne gasim intr-o stare exaltata de spirit, dupa o zi ideala.

Fericirea nu ni se intampla, pur si simplu, stand cu mainile incrucisate. Unele zile sau perioade din viata noastra sunt mai bune, dar din pacate nu sunt atat de multe si lungi pe cat ne-am dori, insa de obicei, sunt mai multe zile care sunt doar obisnuite sau pur si simplu rele, si e perfect adevarat ca in acele zile natura fericirii noastre este pe deplin dezvaluita. Ati intalnit vreodata vreo persoana care sa ramana intr-o stare de fericire, chiar si atunci cand avea o zi mizerabila, si tot ceea ce poate sa mearga prost parea sa ii mearga foarte prost? Daca ai avut o zi proasta, de asemenea, poate sa provina din faptul ca te-ai aflat langa cineva care ti-a transmis starea sa negativa de spirit (desi pentru multi, este un lucru extrem de enervant, dar care, de obicei, provine doar dintr-o invidie stupida care se reflecta asupra celor din jurul lor).

Oamenii care sunt puternici si capabili sa se bucure si zambeasca chiar si atunci cand se confrunta cu cele mai mari rele, au invatat din propria experienta o lectie foarte importanta pentru viata oricaruia dintre noi, aceeasi lectie pe care trebuie sa o repetam pana o intelegem pe deplin: fericirea nu apare pur si simplu din senin, ci trebuie cautata.