Paris - intotdeauna o idee buna

Am ajuns. Orasul strabatut de Sena, orasul care se misca, orasul care e viu, orasul cu istoria intiparita la fiecare pas, orasul luminilor, Paris. Eram de-o schioapa si Parisul, pentru mine, era un loc unde merg oameni indragostiti sa faca poze cu un turn neimportant si plini de lumini asemenea unor licurici.
De ce Paris? De ce simt ca am petrecut o viata intr-un loc in care am stat o singura zi? Poate pentru furnicarul de pe Champs- Elyses, poate pentru vocea ingerilor ce soptesc slujba la Notre Dame, pentru intalnirea cu Picasso, Van Gogh si Venus din Milo, pentru falnicul turn Eiffel care sfideaza orice vis avut sau neavut, pentru infinitul si fabulosul din Galeriile Viviene, pentru ca nimic nu se compara cu privelistea soarelui in flacari inghitit incet,incet de valurile limpezi ale Senei, pentru ca aici s-a nascut moda si pentru ca nu pot descrie in cuvinte sentimentul sederii la colt de strada, cu un traditional croissant si specificul ceai francez  in fata, si pur si simplu sa lasi Parisul sa se desfasoare in fata ta.
Paris, orasul in care vezi mii de indragostiti, orasul in care iau nastere alte povesti de iubire. In Paris, toti respira dragoste. In Paris, sufletul e mai linistit, mai relaxat, mai pozitiv. Acest oras te vrajeste de indata ce ai ajuns in el. Este de o frumusete inexprimabila, este o minune.

Istorie, cultura, inovatie, moda, iubire, teatru, arta, geniu, toate le gasim in Paris. Vizitat anula de sute de mii de turisti, orasul luminilor este destinatia favorita a multor proaspete cupluri. Multi vin in Paris in luna de miere, altii vin chiar pana in Paris pentru a se casatori. Romantismul este la el acasa. Se spune ca cine nu a pasit macar o data pe taramul de vis al Parisului, nu a trait viata la intensitate maxima. E pacat sa ai sansa sa vezi acest oras uluitor si sa o pierzi. In Paris parca si apa are alt gust, parca si soarele straluceste mai tare, iar stelele sunt mai aproape de noi, poti chiar sa le atingi.

Moda te inconjoara din toata partile. Oriunde privesti observi macar un parizian imbracat clase, cu gust, avand propriul stil. In Paris iti trebuie imaginatie, trebuie sa tii pasul cu schimbarea care se produce in fiecare zi. Daca ai reusit sa vezi o prezentare de moda la Paris esti deosebit de norocos. An de an, designeri de renume internationala isi prezinta colectiile in acest oras. Nu uita ca inainte sa pleci din Paris sa-ti cumperi macar un obiect vestimentar.

Arta si cultura sunt doua lucruri foarte bine definite in Paris. Pe langa muzeul Luvru, unde se intalneste cea mai rafinata arta a secolelor precedente, unde se intalnesc toti marii pictori si sculptori, in Paris putem observa si o altfel de arta: de exemplu, atunci cand te plimbi, e imposibil sa nu observi arhitectura locuintelor, modul in care au fost construite. Este foarte interesant sa incerci sa afli ce reprezinta stilul respectiv, iar apoi sa incerci sa-l intelegi. Cat despre cultura, zilnic au loc spectacole de teatru, concerte de muzica clasica si diverse activitati care au ca spop promovarea culturii.

Asadar, daca erati in cautarea unei locatii pentru a va petrece concediul, Paris este o oferta minunata! De asemenea, toata lumea spune ca 90% dintre indragostitii care au vizitat Parisul au plecat mult mai indragostiti si mai increzatori in relatia lor.