Ce sa faci in Austria cand nu schiezi

E de la sine inteles ca nu toti turistii care ajung intr-o statiune montana din Austria se grabesc sa se urce pe schiuri si sa porneasca in cucerirea partiilor din Alpi. Desi multi dintre turisti aleg aceasta tara pentru multitudinea de oferte ski Austria, mai ales atunci cand vorbim despre o vacanta in familie nu inseamna ca toti membrii familiei trebuie sa impartaseasca aceeasi pasiune pentru schiat. Chiar si pentru cei care nu vor sa petreaca timp pe partie sau invatand sa schieze exista variante minunate de petrecere a timpului liber in statiunile austriece, o mina de aur in acest sens.

Drumetiile pe munti – cu echipament specific – pot fi o sursa deosebita de experiente placute, contact cu vietatile salbatice, cu vegetatia alpina, fie pe traseele prestabilite fie, daca ai curaj, departe de cararile batute si de partiile de ski. Cu bocanci speciali pentru gheata poti chiar incerca sa escaladezi si zonele usor abordabile ale ghetarilor.

Construirea de iglu-uri
– fara indoiala o experienta unica, si care e greu de intalnit la tot pasul. Pentru cei care nu schiaza exista tot felul de cursuri pentru construirea de iglu-uri, fara sa iti faci griji pentru temperatura scazuta de afara, atata timp cat in iglu temperatura ramane peste 0.

Partiile pentru sanii, colaci, placi, etc
– unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului in vacanta de iarna, daca nu schiezi. Sunt disponibile atat in timpul zilei cat si noaptea. Cea mai atractiva pista se afla la Hirschenkogel at Semmering, cu un sistem de iluminare de top, in timp ce cea mai mare pista iluminata din lume se afla la Wildkogel. Este una dintre cele mai apreciate distractii atat pentru copii, cat si pentru cei tineri si uneori chiar si pentru adulti, pentru ca vacanta de iarna este momentul care ne aduce cel mai mult aminte de copilarie.