La meciuri, la o terasa cu baietii, la un gratarel, berea este nelipsita. Din hamei, apa, malt, aceasta bautura usor amaruie si acidulata este tot ce poate fi mai placut si mai bun atunci cand ai langa tine prieteni dragi si o farfurie bine pusa la punct cu de toate. Berea este consumata in egala masura si de barbati, dar si de femei, cu toate ca barbatii sunt mai indreptatiti sa o consume, fiind considerata una dintre bauturile pe care orice barbat adevarat trebuie sa o bea cel putin o data pe saptamana, alaturi de cateva alune si niste mancare ca la mama acasa.
Totusi, femeile, mai practice, nu se dau in vant dupa bere doar pentru ca e buna si sanatoasa pentru organism, ci si pentru ca e foarte buna pentru par, avand proteine si vitamina B, care refac structura firului de par si ii confera flexibilitate. Sucroza si maltroza din bere sunt si ele foarte importante pentru o stralucire de invidiat a parului si pentru sigilarea cuticulelor. Berea ajuta si la indepartarea matretii si la hidratarea scalpului si corectarea problemelor de exces de sebum. Dupa ce se maseaza bine cu bere tot capul se poate clati, circulatia fiind activata, iar intreaga zona fiind curatita si revitalizata. Parul capata volum, nu mai este uscat, nu exista iritatii la nivelul scalpului, este mai rezistent. Totusi, berea trebuie fiarta inainte de aplicare pentru ca alcoolul poate ataca scalpul si cauza caderea parului. Nu se pot trata cu bere decat femeile cu parul gras, dar nu si cele cu par vopsit, deshidratat si varfuri deteriorate. Se poate obtine usor sampon pe baza de bere dupa ce se fierbe berea timp de 15 minute si se amesteca cu samponul folosit in mod obisnuit.
Balsamul poate fi obtinut tot dupa ce se fierbe berea si se adauga apoi ulei de jojoba-vei castiga stralucire si volum pentru timp indelungat. Iar daca amestecati ulei de cidru cu bere, apa si ulei esential de rozmarin veti obtine o solutie ideala pentru curatarea dupa ce se aplica sampon, indepartare fixativ sau alte urme de pudra si murdarie ramase chiar si dupa spalare.