Cum sa alegeti cele mai bune masini de spalat ieftine?

O masina de spalat este necesara in orice gospodarie, mai ales ca timpul de spalare al rufelor este mult mai scurt si modul in care sunt spalate este mai eficient decat in cazul spalarii manuale. Masinile de spalat sunt insa de diferite marimi si capacitati, asa ca trebuie sa fiti atenti ce fel alegeti pentru a nu va trezi cu loc prea putin in baie si prea putin spatiu in cuva pentru rufele familiei.

Daca sunteti in cautare de masini de spalat ieftine puteti sa cumparati unele de dimensiuni mici, care sa consume cat mai putina energie electrica-sunt recomandate cele incadrate in clasele A+, A++ si A+++, dar si apa cat mai putina per ciclu de spalare. Este foarte important sa alegeti masini de spalat ieftine, care sa nu aiba prea multi senzori pentru ca acestia se pot strica usor si sunt greu de inlocuit. Din punctul de vedere al capacitatii cuvei, daca sunteti singur si nu aveti familie numeroasa, cele normale, cu 5-6 kilograme capacitate sunt perfecte; daca aveti familie mare, va trebuie neaparat una care sa poata spala o cantitate dubla de rufe. Ca sa nu ajungeti prea rapid in service e bine sa nu o puneti in baie sau in locuri cu foarte multa umezeala, abur, trebuie sa aiba loc pentru a putea sa nu atinga ceva cand intervine programul de centrifugare puternica la stoarcere. Daca vreti sa faceti si economie la energie, este mai bine sa alegeti masini de spalat ieftine cu o cuva din plastic, care e mai rezistenta si nu face „risipa de energie”. Un aspect interesant cand vrem sa cumparam un astfel de aparat electrocasnic este si cel al programelor si functiilor speciale si timpului in care acestea se deruleaza.

Masinile normale au cicluri de spalare de doua ore sau peste doua ore, insa sunt si masini performante care pot spala in 20 de minute la fel de bine cum spala un astfel de aparat mai simplu in doua ore. Asa ca e bine sa mai dati cativa lei in plus si sa luati o masina de spalat performanta decat sa cheltuiti imens pe facturile de energie electrica.