Culoarea ochilor, morfologia faciala si increderea

Culoarea ochilor pare ca este legata de morfologia si perceptia umana a gradului de incredere, conform unor studii recente facute in Europa. Relatiile fascinante dintre biologia umana si relatiile sociologice au fost uimitoare, cu atat mai mult cu cat nimeni nu se astepta la astfel de legaturi. Cand au fost comparate structuri faciale si culori ale ochilor, s-a descoperit ca barbatii cu ochii caprui au barbii mai mari, guri mai mare si nasuri mai dezvoltate si sprancene apropiate cu proeminenta crescuta.

In contrast, barbatii care au ochii albastri au figuri mai fine, cu guri mai micute, barbii mai ascutite, ochi micuti si sprancene departate. Per total, fetele barbatilor studiati erau mai unghiulare ca aspect fizic. Interesant este ca perceptia publica a increderii din parte tuturor membrilor audientei testati a dovedit ca barbatii cu ochii albastri cu diferente faciale corespunzatoare erau mult mai susceptibili sa nu capete increderea celor din jur.

Cei care aveau ochii albastri dar trasaturi fizice ale fetei mai estompate au reusit sa castige increderea subiectilor din jurul lor. Structura faciala a femeilor si culoarea ochilor pare sa nu afecteze perceptia observatorilor si nici increderea, ceea ce sugereaza ca femeile sunt judecate in functie de mai multi factori diferiti de cei dupa care sunt catalogati barbatii.