Sprancenele – rama perfecta a chipului

Un element esential al figurii, sprancenele sunt cele care confera armonie chipului, dau expresivitate ochilor si profunzime privirii. Sunt cele care intregesc un machiaj complex, dar si cele care pot scoate un chip in evidenta atunci cand nu folosim machiaj deloc. Dincolo de orice fel de articol de prin revistele de beauty, nu cred ca sprancenele ar trebui sa urmeze vreo moda. Cred ca ele ar trebui fundamental adecvate fizionomiei fiecareia dintre noi, atat din punct de vedere el formei, cat si din punct de vedere al grosimii lor. De asemenea, sprancenele trebuie sa poarte culoarea parului, asa ca pentru un par vopsit este ideal sa vopsim si sprancenele in aceeasi nuanta sau una apropiata.

Oricat de mult ne-am chinui sa dam o forma ideala sprancenelor noastre acasa, spun din experienta ca nu vom reusi sa o facem pana nu vom ajunge la o cosmeticiana sau, si mai bine, la o specialista in forma sprancenelor. Dupa ce vom obtine o forma idela, va fi mult mai usor sa urmam acasa liniile trasate la salon. Este foarte usor sa gresesti atunci cand incerci sa dai singura o forma sprancenelor, pentru prima oara. Este foarte usor sa strici definitiv forma, pentru ca sprancenele cresc greu in general si va fi nevoie de timp mult si de rabdare pentru a le reface (desi, sincer vorbind, ele nu vor mai fi niciodata asa cum au fost inainte sa pui penseta pe ele in mod stangaci…).

Mai mult decat atat, un specialist iti va arata cum sa iti ingrijesti sprancenele acasa si ce produse sa folosesti pentru intretinerea si accentuarea lor. In general, orice femeie va avea nevoie in trusa sa de make up de un creion pentru sprancene (evident, in nuanta acestora) si de un gel/crema pentru definirea sprancenelor.