Recomandari utile despre anvelope

In mod cert tineti la siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra, si odata ce porniti la drum, cu masina, doriti sa va intoarceti acasa, in siguranta, fara incidente si fara nicio alta bataie de cap. Sunt multi cei care, considera motorul ca fiind “la piece de resistance” insa anvelopele sunt cele care trebuie cu adevarat “sa reziste” si sa asigure confortul sofatului. Desi sunt tinute oarecum intr-un con de umbra anvelopele sunt cele responsabile cu siguranta. Astfel, pentru a le lungi durata de viata si pentru a beneficia cat mai mult, de confortul oferit de acestea, trebuie sa le acordati o atentie sporita.

Daca nu sunt ingrijite corespunzator se pot deteriora mult mai devreme. Nu puteti neglija faptul ca, anvelopele sunt cele care iau contactul cu carosabilul iar daca sunt niste anvelope de calitate indoielnica atunci nu vor rezista fortelor exercitate asupra acestora, de franare sau accelerare. Pe de alta parte, chiar daca sunt de buna calitate, anvelopele se pot deteriora mult mai rapid, daca sunt neglijate anumite aspecte, cum ar fi presiunea, suprasolicitarea. De preferat ar fi sa verificati presiunea anvelopelor cam la doua saptamani, iar daca banuiti ca exista urme de deteriorare (pot aparea fisuri, umflaturi), sa mergeti neaparat la un service.

O recomandare utila, ar fi sa controlati presiunea in anvelope doar cand acestea sunt reci si nu imediat dupa sofat , cand sunt calde. Trebuie verificata periodic si roata de rezerva, pentru ca nu se stie niciodata cand poate aparea ceva neprevazut si in acest caz ar fi bine sa fiti pregatiti. Presiunea din anvelope, joaca un rol extreme de important. De modul in care aceasta este reglata, depinde siguranta dumneavoastra. Supra- sau sub-presiunea va poate crea probleme in ceea ce priveste manevrabilitatea si de aici se pot intampla accidente teribile in care puteti pierde controlul vehiculului. Cand vine vorba de siguranta proprie ar fi de preferat sa va luati toate masurile necesare si sa faceti toate verificarile posibile.

Pana si daca circulati supraincarcati este necesara ajustarea presiunii anvelopelor conform recomandarilor producatorului. E bine sa cunoasteti aceste aspecte pentru a va simti mai in siguranta si mai stapani pe situatie.