Cresterea pietei de aparate vending de capsule de cafea

In Marea Britanie, aparatele vending care ofera capsule de cafea sunt din ce in ce mai populare. A fost estimat ca britanicii au cheltuit peste 56,1 milioane de lire in anul 2012, adica aproximativ 186 de metri de capsule. Cea mai buna explicatie pentru acest fenomen este ca aceste capsule sunt cea mai buna solutie pentru consumatorul modern, perfecte pentru nevoile duble ale acestuia: calitate si accesibilitate.

Se estimeaza ca aparatele de vending de capsule de cafea pot fi gasite acum in bucatariile a aproape 30% din cele 2400 de restaurante cu stele Michelin, aceasta garantie a calitatii mondiale. Acest trend este perfect explicabil – capsulele de cafea produc o cafea consistenta si delicioasa, aparatele vending sunt mai ieftine pe termen lung decat angajarea unei persoane dedicate prepararii cafelelor si ocupa mai putin spatiu fizic decat un automat de cafea traditional.

De la aparitia lor in anii 1990, capsulele de cafea au devenit incredibil de populare, datorita calitatii produselor si a marketing-ului dezvoltat pentru a le promova.

O capsula de cafea este un mic recipient de plastic, sigilat ermetic cu folie de aluminiu, care contine cafea macinata si un micro-filtru destinat servirii unei singure cesti de cafea. Principiile de baza ale acestei tehonologii sunt pastrarea prospetimii cafelei si usurinta de utilizare. Secretul este chiar in capsula, care a fost construita pentru a bloca cei trei „inamici” ai cafelei : oxigenul, lumina si umezeala. Aparatele vending care folosesc capsule de cafea pot prepara o cafea in mai putin de un minut, intr-o maniera similara cu cea a unui automat de espresso. Aparatul face o mica incizie in capsula si trimite un jet presurizat de apa fierbinte prin cafea si prin filtru. Rezultatul este cafeaua de calitate.

Aparatele vending Nordexim Coffee Services iti pot oferi aceasta cafea de calitate, produsa chiar din capsule Lavazza sau din brandul propriu, „My Coffee”, blend de cafea Arabica si Robusta, perfect echilibrat pentru o cafea intensa si cremoasa.

Vanzarile de capsule de cafea au „explodat” in anii 2006-2011 in SUA, avand o crestere de 523%, iar in Australia vanzarile de aparate vending au crescut cu 82% in anul 2012, adica 500,000 de unitati. Dintre acestea, cea mai populara este gama Premium Lavazza Blue, prezenta in Romania prin Nordexim Coffee Services.

Successul capsulelor Lavazza Blue si popularitatea in crestere a aparatelor de vending, atat in locuri publice cat si in cadrul firmelor, se datoreaza calitatii exceptionale a brand-ului Lavazza. Oriunde este cerere pentru o cafea italiana de calitate, aparatele vending Lavazza Blue isi gasesc locul, fie ca este vorba de locuinte, birouri, scoli, magazine de comert cu amanuntul, depozite, Sali de fitness, librarii, biblioteci, cantine, gari, aeroporturi sau benzinarii.

Gama Premium Lavazza Blue se adapteaza oricarui tip de locatie sau spatiu disponibil deoarece este o gama larga, care include si automate de cafea de mici dimensiuni, ce isi pot gasi locul pe birouri dar si aparate vending de dimensiuni mari, pentru locatii cu trafic mediu si mare de persoane, cu o capacitate de pana la 500 de cesti de cafea. Toate acestea folosesc sistemul de capsule Lavazza, pentru o prospetime si savoare exceptionala a cafelei. Capsulele Lavazza sunt create pentru a functiona intr-o sinergie perfecta cu aparatele vending Nordexim Coffee Services pentru a oferi un espresso perfect.

Capsulele sunt ambalate in vid pentru a pastra prospetimea si savoarea cafelei Lavazza, exact ca un pachet de cafea proaspat deschis. Sistemul exclusivist si inovativ dezvoltat de Lavazza permite perforarea capsulei de catre automat prin intermediul unui sistem cu o finete crescuta si trecerea apei prin interiorul capsulei. Prin modularea presiunii din capsula in acest mod este creata o preinfuzare, obtinandu-se astfel un maximum de savoare si aroma.

Lavazza Blue este un sistem creat in 2003 iar Blue semnifica „Best Lavazza Ultimate Espresso”, fiind un sistem inovator de productie a capsulelor de cafea. Desi denumirea „espresso” este inclusa in acest nume, aparatele Lavazza Blue ofera si cappuccino, latte macchiato, moccacino, espresso cu lapte, irish coffee, ceai cu lamaie si ceai cu zmeura.

Apoi, in 2006, au fost inventate primele aparate vending care au folosit capsule de cafea, printr-o colaborare dintre Necta, lider mondial in domeniul automatelor de cafea, si Lavazza. Numele acestora sunt : Colibri, Brio, Kikko si Canto si toate sunt disponibile in Romania prin Nordexim Coffee Services.