Prea mare, prea mic...copilul?

De cate ori merg cu pustiul sa-i cumpar hainute sau incaltaminte pentru copii ma lovesc de aceeasi problema – marimea produselor. Din cate stiu nu mai exista incaltaminte cu marimi fractionate (20,5; 21,5) si din acest motiv incaltamintea ii este ori prea mare, ori prea mica. Sau, poate copilul meu nu e potrivit pentru masurile din comert?...La hainute pentru copii, aceeasi poveste.

Si tot din cate stiu, e indicat sa-i cumpar marimea potrivita, nici fix sa-l stranga, nici mai mari s-arate ca de bogdaproste. Mai ales ca incaltamintea prea larga ii poate deforma mersul si-i afecteaza stabilitatea la cei 4-5 ani pe care-i are. In magazinele de profil e un adevarat calvar sa-i probez pantofi sau ghete – incercam o lunga serie de marimi, din aproape-n aproape si greu gasim perechea potrivita care sa ne si placa.

O varianta care ne-a scapat de corvoada probatului a aparut odata cu magazinele online, care pun la dispozitie un tabel de marimi foarte eficient si cu care n-am dat gres niciodata. Daca desenez conturul piciorului copilului pe o coala de hartie si apoi masor lungimea talpii desenate, obtin marimea exacta necesara pantofilor. Pentru un strop de lejeritate, adaug 3-4 milimetri si astfel se poate comanda online orice incaltaminte pentru copii, fara riscul de a gresi masura.

Am incercat metoda asta prima oara in urma cu un an, cand am comandat online de la Pantofiorul fermecat si, din cate-mi amintesc, a fost perechea de incaltaminte care i s-a potrivit cel mai bine ca marime.

Numai ca, desigur, in plimbarile noastre mai intram in magazinele din oras si cand gasesc ceva frumos de incaltat, as vrea sa-i cumpar. Si iar incepe chinul probelor ratate si al negocierilor cu vanzatoarea. Pana obosim, venim acasa si caut pe internet modelul preferat de incaltaminte pentru copii. Si dese ori gasesc modele mai frumoase si mai variate.