La ce sa fiti atenti daca vreti sa luati carucioare pentru copilul dvs.?

Odata cu nasterea primului copil incep si problemele legate de hainute si de ingrijirea celui mic. Cum copilul trebuie mereu sa fie scos la aer si plimbat, veti avea nevoie si de un carucior pentru transportul micutului. Pe piata sunt foarte multe modele si tipuri de caucioare pentru copii asa ca alegerea unuia este destul de dificila. Totusi sunt cateva criterii de care puteti sa tineti seama atunci cand vreti sa luati carucioare de pe http://www.nichiduta.ro/carucioare-copii.

In primul rand, conteaza mult confortul si rezistenta oferite de carucioare. Trebuie sa va uitati cu atentie la cadrul acestora, sa aiba sisteme de prindere rezistente, sa fie stabil, sa aiba ham cu centuri de siguranta in cinci puncte de prindere, protectie pentru toate zonele mai sensibile ale copilului. Franele trebuie sa fie rezistente si ele, bara frontala de protectie trebuie sa fie imbracata in materiale textile moi. Alt criteriu de alegere a unor carucioare multifunctionalitatea. Sistemele modulare sunt cautate de foarte multi parinti pentru ca ofera ca variante un carucior sport si landou sau un carucior sport, landou si scaun masina sau chiar si o geanta pentru bebelus.

Conteaza foarte mult si calitatea materialelor din care sunt facute carucioarele pentru ca piele bebelusilor este hipersensibila, asa ca husele si saltelele trebuie sa fie foarte moi si din tesaturi de calitate. Sunt de preferat carucioarele cu huse sau copertine, saltelute din materiale naturale, fara continut sintetic-bumbac organic, tesaturi ecologice. Materialul din care e facuta copertina carucioarelor cumparate de la nichiduta e bine sa fie rezistent la frig sau caldura si sa aiba protectie UV. Rabatarea este o conditie esentiala pentru orice parinte, intrucat caruciorul trebuie sa ocupe loc cat mai putin in casa sau pe balcon. Fie ca e tip carte sau umbrela, caruciorul trebuie sa aiba un sistem modular pliabil care va va permite sa-l transportati foarte usor chiar si in lifturi inguste sau cand urcati pe scari.

Flexibilitatea si manevrabilitatea sunt iarasi doua criterii de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa luati un carucior. Astfel, el ar fi bine sa aiba manere reversibile, sisteme de prindere si desprindere centralizate ale manerelor sau ale landoului cat mai simple, bara frontala reglabila, roti pivotante si alinierea corecta a rotilor la sol sau sisteme de amortizare a socurilor pe teren denivelat.

Nu in ultimul rand, carucioarele trebuie sa fie dotate cu accesorii indispensabile precum cos de cumparaturi, geanta accesorii scutece, huse si copertine de iarna si vara.