Colagenul, o proteina care ne ajuta sa fim frumosi si sanatosi

Zilnic introducem in organism o anumita cantitate de proteine pentru ca avem nevoie de ele, pentru ca sistemul digestiv trebuie sa poata sa prelucreze si acest tip de substante si pentru ca anumite organe au nevoie de proteine pentru a functiona asa cum trebuie. Insa si corpul nostru are o proteina pe care o secreta tot timpul, de cand ne nastem, colagenul. El face parte din tesuturile conjuctive, din tendoane, oase, cartilaje sau piele, asa ca e cam peste tot in organismul nostru.

Cartilajele sunt flexibile si rezistente tocmai datorita colagenului existent din abundenta in acestea, pielea e elastica si mai rezistenta tot din cauza lui, vasele de sange sunt mai rezistente la blocaje sau la circulatie intensa tot gratie lui. Atunci cand aportul de colagen din organism nu e suficient, putem apela la produse naturiste pe baza de colagen. Desi colagenul din produsele respective nu este la fel de mult precum cel din organism, cantitatea din fiecare pastila este suficienta sa reechilibreze totalul existent la nivelul fiecarui organ care profita de el.

Prin suplimentarea colagenului pielea este hidratata, ridurile nu mai sunt asa de vizibile, fibrele capilare sunt protejate gratie unui film protector, parul e fortificat, iar volumul sau e mai mare. La par si unghii, colagenul intareste structura lor si o fereste de atacurile factorilor externi daunatori, conferind o stralucire aparte si un aspect catifelat, placut. De obicei, in suplimentele alimentare gasim varianta vegetala de colagen, aceasta catifeland tenul si mentinand pielea in perfecta stare, se cicatrizeaza mai rapid, fara a se usca-de asemenea, pot fi ingrijite si genele si parul uscat sau fin, fara volum tot prin administrarea acestei proteine.

Daca nu se prefera pastilele naturiste se pot aplica creme sau geluri, sampoane, in cazul parului, urmand ca actiunea externa sa fie mai lenta decat cea interna, insa la fel de puternica si eficienta.