Cladiri istorice pe care nu vei vrea sa le vizitezi niciodata

Furtunile de pe Atlantic au facut din castelul Tintagel o cladire nelocuibila. Intr-o lista a celor mai cool locuri de locuit de pe glob, Castelul Tintagel este printre cele mai minunate locatii care trebuie vazute. Situat pe coasta atlantica a Cornwall-ului, castelul cel nou al lui Richard of Cornwall avea toate avantajele de care ar fi avut nevoie: era usor de aparat si avea o istorie interesanta si prestigioasa. Totusi, castelul nu putea fi ferit din calea apelor si vremii de pe Atlantic. Vanturile puternice, valurile inspumate si ploia torentiala faceau din acest castel un loc unde nu se putea locui.

O parte din zidurile sale se prabuseau in ape, tot timpul erau indundatii si probleme cu rezistenta fundatiei. Din 1600 castelul a fost abandonat definitiv si a fost lasat in mana elementelor vitale care i-au facut viata un chin.

Casa Poporului a fost umpluta cu fel de fel de lucruri inutile. In 1977, un cutremur a facut ravagii in Bucuresti. Avand 7.3 pe scara Richter, cutremurul din 4 martie 1977 a ucis aproape 1500 de oameni si a darmat zeci de cladiri. Pentru dictatorul roman Nicolae Ceausescu asta nu era doar o tragedie. Era sansa lui sa-si faca un pala care sa-i potoleasca setea de putere si megalomania. In anii ce au urmat, zonele afectate de cutremur au fost eliberate pentru a lasa loc celui mai mare palat din lume. De sapte ori mai mare decat Versailles, Franta, Casa Poporului era ultima moda in opulenta comunista. 1.5 milioane de oameni au lucrat contracronometru pentru a termina structura uriasa in timp record, munti de piatra, ciment si structuri de metal fiind bagate in ea. Cladirea unica in lume contine 7.000 de camere luxoase, 3.500 tone de cristale. Are si foarte multe elemente de design care fac locuitul imposibil.

Casa Poporului e asa de mare incat daca mergi o ora la pas acoperi doar 10% din aria sa. Si scarile sunt niste greseli de arhitectura, pentru ca Ceausescu avea piciorul micut, iar un om obisnuit nu are cum sa urce pe ele. Nici macar aer conditionat nu era, pentru ca dictatorul se temea de un atac cu arme chimice. Din pacate, Ceausescu nu si-a vazut opera terminata pentru ca a fost omorat impreuna cu sotia sa, Elena, pe 25 decembrie 1989, dupa o condamnare si un proces care si astazi ridica semne de intrebare.