Capcane de evitat atunci cand esti in cautarea de locuri de munca

Site-urile cu joburi care de care mai atragatoare, cum e si http://www.workfinder.ro/, un portal cu locuri de munca din strainatate si din Romania, atent selectate si verificate, actualizate permanent, abunda de oferta care vi s-a putea potrivi. Se intampla de multe ori insa sa ratati sansa de a avea un loc de munca stabil pentru ca nu sunteti in stare sa va gestionati timpul si sa acordati atentie unor detalii care fac diferenta intre un loc de munca de duzina si unul premiul. In tot procesul de cautare sunt si cateva capcane de care trebuie sa va feriti ca sa nu ajungeti sa cautati cu anii un loc de munca stabil.

Cea mai mare capcana in care pot cadea cei aflati la inceput de cariera este cea in care nu aplica nicaieri pentru ca stiu ei sigur ca nu vor ajunge sa se angajeze acolo niciodata. Ideea este ca foarte multi angajati care au gasit un loc de munca bine platit nu au avut chiar toate calitatile cerute in fisele de recrutare. De multe ori abilitatile cerute si afisate online sunt si ele un test pentru a descoperi daca exista viitori angajati care sunt in stare sa se analizeze foarte bine si sa dovedeasca ca se cunosc foarte bine si stiu exact ce-si doresc. Mai grav este ca multi dintre cei care aplica pentru un loc de munca pierd asa de mult timp cu detaliile si cu alcatuirea si bibilirea CV-urilor si scrisorilor de intentie ca nu mai ajung sa le depuna la timp. Mai mult de 30 de minute nu ar trebui sa aloci scrierii unei scrisori de intentie si completarii unui banal CV-pe care il poti face si cu ajutorul http://www.workfinder.ro.

Si daca tot am amintit de scrisoarea de intentie, multi nu-i acorda prea mare importanta pentru ca „si asa angajatorul nu o citeste”. Gresit, poti sa atragi atentia unui angajator cu o scrisoare de intentie foarte bine redactata si in care sa te prezinti pe tine asa cum esti, cu toate abilitatile si calitatile tale. Nu e bine nici sa te feresti de prieteni si rude cand cauti locul de munca ideal pentru ca nu cumva cineva sa ti-l ia. De obicei, oamenii te vor ajuta cu ponturi, iti vor spune din experienta lor pentru ca tu sa nu faci aceleasi greseli ca ei. De asemenea, nu trebuie niciodata sa intri in detalii si sa barfesti fostul loc de munca cand esti cu un angajator nou pentru ca vei da impresia ca esti o tata care cauta mereu motiv de raca si de barfa din orice.

In final, multi dintre cei care ajung pana la urma la un interviun de angajare nu mai stiu sigur daca isi mai doresc locul de munca acela sau nu. Este foarte bine ca, daca iti doresti mult sa fii acolo, in companie, sa i-o si arati celui cu care ai interviu. Va conta foarte mult entuziasmul tau.