Cartusele Laser de la HP sunt de o calitate remarcabila

Felul in care cartusele sunt folosite pentru o imprimanta conteaza foarte mult din mai multe puncte de vedere. In primul rand, conteaza la ce este folosita imprimanta sau device-ul cu care se tipareste (multifunctionala, copiator etc.) . Daca se printeaza documente importante care trebuie sa ramana intacte multi ani de acum inainte, atunci cartusul toner folosit trebuie sa fie unul de buna calitate, deoarece cu cat cartusele sunt mai ieftine, cu atat calitatea este mai slaba si in timp risca sa se stearga de pe hartie.

Totodata, daca imprimantei i se atribuie doar cartuse compatibile, sau cartuse slabe, aceasta imprimanta risca sa nu aiba o viata prea indelungata.

Cartusele se diferentiaza in functie de tipul de cerneala pe care il folosesc si tipul de imprimanta care le va folosi mai departe, astfel exista cartuse laserjet, cartuse inkjet, cartus ribon etc.

Hewllet-Packard este o companie multinationala care se ocupa de domeniul printingului de zeci de ani. Printre produsele acestora se pot gasi si cartuse de calitate superioara, existand atat cartuse laser HP cat si cartuse inkjet hp. Cartusele laser HP pot fi impartite in cartuse laser pentru imprimante cu tehnologie laser, pentru copiatoare, pentru multifunctionale etc.

Avantajele cartuselor HP sunt:

  • durata destul de mare de viata 
  • nivelul ridicat al calitatii 
  • pretul mediu pe piata Cartusele laser nu folosesc cerneala. 
Tipul de consumabil care se afla in cartus este un praf realizat din polimeri plastici si subtante chimice. In procesul de printare, praful este strans si prin procese electrice este imprastiat pe foaie in functie de ceea ce trebuiesa tipareasca. Apoi coala de hartie este trecuta prin niste role care o incalzesc pentru a fii permanenta tiparirea de pe foaie. Autonomia unui cartus laser de circa 4000-5000 de foi, ceea ce este de 10 ori mai mult decat un cartus inkjet.

Imprimantele laser si tot ceea ce foloseste cartuse laser are o autonomie mai mare si o viteza mai mare de printing. Viteza se calculeaza in foi pe minut, iar in medie la o imprimanta buna se ajunge la un numar destul de mare.

Cartusele laser HP pot fi achiztionate online, unde se pot gasi mai usor si se pot compara cu alte produse.