Marea eroare Backslash a Google

Pe 31 ianuarie 2009, intre 6.30 si 7.25 AM (PST) toate cautarile Google au returnat o eroare care spunea ca This site may harm your computer. Toti care au vrut sa intre pe propriile site-uri au fost intampinati de o eroare care le spune ca ele au fost atacate de programe periculoase. Toti userii au fost redirectionati catre StopBadware.org ca sa afle mai multe. Traficul mare pe respectivul site a dus la prabusirea lui, lasand userii si mai confuzi. Eroarea s-a dovedit a fi provocata de o simpla eroare de scriere.

Google marcheaza site-urile malitioase si le adauga la o baza de date, ferind userii de atacuri nedorite. Din greseala, cineva de la Google a adaugat simbolul backslash ca un site malitios. Toate website-urile cu backslash in URL erau automat marcate ca site-uri malitioase. Tot internetul a fost blocat in perioada amintita din cauza greselii de scriere. Rogers Communications Vs. Bell Aliant. Alta virgula pusa aiurea a cauzat o disputa uriasa intre gigantul din comunicatiile canadiene Rogers si Bell Aliant. Cu un pret final al erorii de 1 milion de dolari canadieni, disputa a fost cauzata de o simpla virgula dintr-o intelegere intre cele doua companii.

Bell a inteles ca a doua virgula din agreement insemna ca poate anula intelegerea in orice perioada doreste, de ambele parti, insa trebuia doar sa notifice compania cealalta cu un an in urma. Intelegerea dura astfel cinci ani, iar la final, trebuia sa existe notificare cu un an in urma. Cand Bell a incercat sa scape din intelegere inainte de cinci ani, s-a ajuns la judecata. Prima data expertii au dat castig de cauza companiei Bell, Dupa aceea, lingvistul platit de Rogers a sustinut versiunea lor. Asa ca Bell a pierdut lupta.