Cum sa ne ingrijim parul

De cele mai multe ori realizam ca i-am provocat parului nostru niste probleme, abia atunci cand observam niste semnale negative. Printre acestea caderea parului, care este cel mai ingrijorator semnal, pentru noi femeile. Il supunem de multe ori unor tratamente daunatoare, fara sa tinem cont ca are si el nevoie de o anumita protectie. Pana si uscarea parului cu foenul poate fi nociva pentru podoaba noastra capilara, daca nu tinem cont de anumite aspecte. In primul rand, trebuie sa avem grija ca samponul si balsamul sa fie potrivite tipului nostru de par.

Daca nu reusim sa ne dam seama ce textura are parul nostru, daca este un par cu tendinte de ingrasare, un par uscat, sau un par normal, putem intreba un specialist, un hair stylist. Aceste ne poate poate lamuri si putem in sfarsit sa elucidam misterul parului nostru, daca este unul gras, uscat sau normal. Pe langa samponul si balsamul potrivit trebuie sa folosim si un produs de protectie termica, pe parul umed bineinteles, inainte de a ne usca , indrepta sau ondula parul. Este esential sa folosim un protector termic pentru a nu avea un par tern sau uscat excesiv. Din cand in cand ar fi bine sa ne aplicam si cate o masca. Cum timpul nu ne permite sa batem drumul mereu pe la saloanele de infrumusetare, putem incerca sa ne realizam singure mastile, acasa, din ingrediente naturale. Mastile facute acasa sunt preferatele mele, pentru ca pot jongla cu diverse ingrediente si imi pot face mai multe tipuri de masti, nu trebuie sa fie mereu aceeasi.

Mastile ajuta la regenerarea parului, il fac mai matasos si mai stalucitor, cu un aspect mai sanatos. In mod normal, o masca trebuie lasata sa actioneze mai multe minute, daca ai timp, o poti lasa o ora, apoi speli parul. Ideal ar fi sa o lasi sa iti faca treaba pe parcursul noptii. Eu una iubesc uleiu de cocos, si combinatia de ulei de ricin cu galbenus de ou. Poti folosi si ulei de maslin, galbenus de ou si lamaie. Succes!