Tratamentul pentru par pe baza de ulei de cocos, printre cele mai eficiente tratamente naturale

Dintre toate tratamentele de par care exista la ora actuala, si sunt multe, cele pe baza de ulei de cocos sunt cele mai eficiente? De ce? In primul rand pentru ca acest uleiul de cocos se absoarbe imediat, actioneaza in profunzimea structurii firului de par, are un miros placut care-i permite sa poate fi folosit si in cazul mastilor pentru par, hidrateaza si lasa parul catifelat si perfect sanatos. Continutul sau mare de carbohidrati, minerale si vitamine mentine firul de par puternic, protejeaza parul de caderea excesiva a firelor de par, fiind folosit in tratament pentru par in majoritatea zonelor lumii.

In al doilea rand pentru ca previne caderea parului pe termen lung, reface firele de par deteriorate, are continut mare de acid lauric, reduce pierderile de proteine. Parul hidratat si moale se mentine si prin folosirea unui balsam pe baza de ulei de cocos, care se aplica de preferat seara, spalarea avand loc de abia dimineata. Pe de alta parte, parul uscat si firele subtiri sunt hidratate si ele si tonifiate de uleiul de cocos, scalpul este curatat de sebumul in exces, in vreme ce parul isi va recapata structura sa si nu va mai avea pic de matreata. Acizii grasi din uleiul de cocos sunt eficienti impotriva matretii, au proprietati antifungice si antibacteriene.

O alta problema a firelor de par este despicarea varfurilor, rezultata mai ales dupa folosirea unor perii speciale sau instrumentelor pentru intinderea firelor de par. In acest caz, uleiulul de cocos reface complet varfurile firelor de par, continutul de proteine de la nivelul lor si reuseste in doar cateva saptamani sa redea frumusetea intregului fir de par. Pentru a avea efecte garantate pe termen lung, uleiul trebuie aplicat doar pe un par curat, ingrijit doar cu produse fara substante chimice in exces, cu efecte secundare greu de prevazut.