Renovarea scarii – un iz modern si proaspat pentru blocurile vechi

Numai cine nu locuieste la bloc poate spune ca este strain de ceea ce inseamna avizier. Acel loc minunat in care gasim de la lista cu restantierii din cauza carora se opreste apa calda si pana la anunturi dintre cele mai diverse legate de locuri de parcare ocupate si de galagia in bloc atunci cand copiii dorm…

Avizierul, continuat evident cu sirul de cutii de scrisori, este ceea ce da farmec unei scari de bloc vechi, cele in care cu totii am crescut si care ne amintesc de anii copilariei. Tot mai multe blocuri vechi au trecut prin lucrari de izolare termica si de refacere a fatadelor blocurilor (anvelopare), efectuate de firme care au contract cu primariile de sector. Acest tip de lucrari face parte din programele de modernizare derulate cu fonduri europene, si au avantajul de a schimba complet aspectul blocurilor comuniste, facandu-le sa scape de aerul deprimant. Odata cu reconditionarea si izolarea blocului este momentul ca asociatiile de proprietari sa treaca si la lucrari de modernizare in interior. Primele schimbari care se se impun sunt zugraveala si apoi schimbarea vechilor cutii postale si a avizierului, cele care sufera cel mai mult de pe urma trecerii timpului si a starii de umezeala in scara blocului. Este timpul sa uitati cu desavarsire de cutiile de scrisori ruginite, cu usi lipsa sau indoite, cele fara broaste, din care dispare corespondenta zilnic. Un set nou de cutii postale, vor da un aer proaspat si modern interiorului scarii de bloc. Zugravirea parterului blocului, si daca este posibil zugravirea intregii scari de bloc, este esentiala.

Apoi, daca asociatia este de acord si daca exista fonduri sau disponibilitate pentru strangere de fonduri, este recomandata si schimbarea ascensorului sau ascensoarelor, in functie de tipul blocului, astfel incat siguranta locatarilor blocului sa fie maxima. Interfonul este si el o dotare care se schimba la refacerea fatadei blocului, pentru ca odata cu schimbarea geamurilor apartamentelor, se schimba si intrarea in bloc, care va fi prevazuta cu usa din tamplarie PVC si geam termopan si, in consecinta, se schimba si interfonul.