Telefoanele

Inventarea telefonului in 1876 a fost primita cu entuziasm si confuzie, intrucat multa lume nu prea stia cu ce se mananca acest nou dispozitiv. AT&T si Bell, primele companii de telefonie din Statele Unite, au promovat initial telefonul ca un instrument pentru afaceri si descurajau folosirea lui in scopuri nonbusiness sau pentru a suna prietenii.

Mai tarziu si-au dat seama ca lumea isi dorea sa vorbeasca la telefon si l-au promovat si in randul oamenilor obisnuiti. Unii oameni s-au temut ca telefonul le va strica casa, descuranjand prietenii sa-i mai viziteze si putea distruge valorile morale. Telefonul a venit intr-o perioada in care valorile morale erau puse pe un piedestal foarte inalt, existand o eticheta stricta in privinta utilizarii lor. Raspunzand la prea multe apeluri telefonice in timp ce te aflai in haine de casa, in pat, era ceva tabu, iar transmiterea de invitatii prin telefon era strict interzisa. In afara de aceste frici nefondate. Inainte de a-si instala telefoane in propria casa indivizii erau nevoiti sa se duca la telefoanele publice ca sa dea un telefon. Asta insemna si ca orice putea auzi discutiile.

Cu toate ca multa lume deja isi instalase acasa telefoane, intimitatea reprezenta o problema reala. Operatorii de telefonie care faceau legatura intre vorbitori puteau asculta lejer ce se vorbea, la fel si vecinii, care de multe ori partajau aceeasi linie telefonica.