Dedurizarea apei

Apa este un lichid dur, ea este plina de calcar si in functie de zonele in care locuim putem sa ne ‘bucuram’ mai mult sau mai putin de aceasta ‘calitate’ a lichidului esential vietii, care ne produce multe neplaceri in gospodarie incepand cu lucrurile noastre preferate si sa nu uitam si de sanatate care este de asemenea afectata.

Dedurizarea apei se face destul de simplu chiar la nivel mondial, desigur in fiecare tara dupa propriile norme si standarde de calitate, chiar daca ideal ar fi sa se ajunga la un acord comun si sa se respecte acel punct final. Exista in prezent foarte multe tari care se confrunta cu problema duritatii apei. Atunci cand vorbim de dedurizare apa inseamna ca ne referim la faptul ca trebuie sa facem apa mai putin dura ca sa nu ne atace organismul, avand in vedere ca ea contine mai mult calciu si magneziu decat avem nevoie sub forma de saruri. Dedurizarea apei reprezinta astfel inlaturarea acestor saruri de calciu  cat si de magneziu din apa, care ne poate usura in cele din urma viata. Cu siguranta ca multele reclame de la televizor v-au arat cat de mult calcar este in apa, numai daca  ne gandim la masinile de spalat a caror mecanisme se strica, daca nu sunt protejate in timp.

Insa ar fi mai bine, decat sa te chinui sa protejezi masina de spalat cu tot felul de produse chimice, sa investesti in aparatura moderna de dedurizare apa care sa te ajute pentru o lunga perioada de timp si sa nu-ti mai dea batai de cap.  Desigur si in unele zone ale tarii noastre apa este mai putin dura fata de altele, insa datoria noastra fata de propriul organism este sa procedam in asa fel incat sa il ajutam sa se mentina tanar pentru cat mai mult timp.