Cum sa imbunatatiti comunicarea non-verbala

Constiinta de sine este necesara pentru a imbunatati comunicarea non-verbala. Este important sa fiti constienti de mesajele pe care le trimiteti continuu, fara a scoate un cuvant, deoarece ele spun multe despre dvs. Miscarile corpului si expresiile faciale sunt naturale, dar trebuie sa stiti cum sa le foloseiti pentru a trimite mesajele potrivite.

Ar trebui sa recunoasteti zonele dvs slabe, astfel incat sa fiti capabil sa va imbunatatiti abilitatile de comunicare non-verbala. Daca stiti zonele care sunt deficitare, cum ar fi contactul vizual, veti fi capabil sa aveti un scop care trebuie atins. Veti avea ocazia de a transforma punctele slabe in puncte forte si trimite semnale non-verbale mai bune.

In plus, este important sa retineti ca limbajul corpului joaca un rol important in modul in care te prezinti. De exemplu, daca ati avut o postura neingrijita in scaun in timpul unui interviu de angajare sau intalnire, trimiteti un semnal ca nu va pasa. Daca stati cazut pe scaun, inseamna ca v-ati plictisit sau nu sunteti interesati de activitatea care se intampla. Cu toate acestea, prin schimbarea limbajul corpului dvs, veti sugera ca sunteti dornic sa participati si ascultati. Ar trebui sa stati drept pe scaun si va aplecati, pentru a demonstra o postura corecta.
O alta modalitate de imbunatatire a comunicarii nonverbale este utilizarea contactului vizual. Dvs nu ar trebui sa evitati contactul vizual in timpul unei conversatii, acesta este un indiciu ca sunteti fie intimidat sau nu sunteti sincer. Ochii sunt canale de comunicare care transmit semnale catre alte persoane si mentinerea contactului vizual in timpul unei conversatii va trimite un mesaj ca sunteti deschisi pentru comunicare.

De asemenea, trebuie remarcat manierismul in timpul conversatiei. Ar trebui sa fiti atent cu gesturile mainilor dvs, deoarece acestea sunt capabile de a trimite mesaje diferite. Daca vorbiti cu mainile pe langa corp, oamenii care asculta ar putea crede ca nu sunteti confortabil cu dvs. Ar trebui sa vorbiti plin de viata, cu utilizarea mainilor si relaxarea corpului, astfel sa fiti capabil sa captati atentia celor care va asculta. De asemenea, este important sa dati din cap atunci cand ascultati pe cineva vorbind astfel incat veti fi in masura sa demonstrati ca ii ascultati. Exista jocuri care pot fi jucate pentru a imbunatati abilitatile de comunicare non-verbala si unele dintre ele sunt saradele si jocurile de roluri.