Vrei sa fii mai optimista, pozitiva? Cry, baby, cry-aiai…

Sa ne amintim de Titanic, unul dintre cele mai bune filmul din seria romance de la acel timp, in care scenele fierbinti se imbinau perfect cu actiunea si scenele mai putin placute de dupa lovirea titanului din otel de un aisberg. In ultimele secvente ale filmului nu ai cum sa nu plangi pana umpli toate batistele de lacrimi si iti curge tot rimelul de pe fata si tot fardul dat. El, inghetat, de abia respirand, se duce spre fundul oceanului, moare, nu mai poate rezista la suprafata apei.

Ea, cu ochii plini de lacrimi inghetate, ramane singura in intuneric si incepe sa fluiere cat o tin puterile pentru a fi salvata. Cele mai afectate de astfel de scene par a fi femeile care nu se pot abtine sa nu traga o repriza de plans pe rupte alaturi de prietenele lor cele mai bune. De cele mai multe ori, femeile aleg sa se uite la filme lacrimogene cu prietenele lor pentru ca asta le ajuta sa se poata elibera de tensiuni si sa planga mai usor. In acele momente, ele se simt pozitive si pot sa treaca mai usor peste secventele pline de tristete din filme. Impartasirea emotiei cu prietenii, nu neaparat de acelasi sex, poate transforma experienta negativa, adica privirea unei scene lacrimogene, intr-un pozitiva, insotita de siguranta si de un dram de bucurie ca exista cineva care se afla alaturi de ele la „suferinta”.

Experienta negativa ramane tot negativa daca secventele lacrimogene sunt privite in singuratate, fara nimeni alaturi si sunt si exacerbate reactiile care urmeaza declansarii starii depresive de moment.