Rinoplastia, solutia ideala pentru un nas perfect

Se spune ca fata noastra transmite mult mai multe decat ne-am putea noi imagina. Expresiile faciale, modul in care se misca globii oculari, modul in care se misca oasele fetei in timp ce discutam cu cineva sau privim la un anumit lucru pot sa dezvaluie atitudinea noastra fata de persoana sau lucrul respectiv, daca suntem cu adevarat preocupati de ceea ce se discuta etc. In urma accidentelor fizice sau cauzelor genetice, elementele fetei se pot modifica si pot afecta aspectul estetic al persoanei, ducand chiar la dezechilibre psihice si frustrari.

Poate cel mai afectat de modificari de natura genetica si fizica este nasul. Un organ foarte important pentru hranirea noastra si pentru a putea mirosi un parfum sau gazele periculoase emise de un aragaz defect, nasul ne poate afecta imaginea daca nu este simetric sau e deformat. Pentru a indrepta aceste neajunsuri chirurgia moderna a permis ca prin rinoplastie sa inlaturam toate defectele si sa obtinem un nas cat mai aprope de perfectiune. Rinoplastia are atat un rol de remodelare a nasului deformat, dar si unul functional, pentru a reda anumite caracteristici pierdute, cum ar fi problemele de respiratie cauzate de deformarea nasului. Inainte de a accepta o rinoplastie trebuie sa va ganditi ce anume vreti sa obtineti in urma operatiei, ce vreti sa schimbati la nasul dumneavoastra.

Aceasta operatie e recomandata atunci cand nasul este foarte mare si strica aspectul fizic al fetei, cand narile sunt prea mari, cand nasul este carn sau „cocosat”, forma lui este neregulata sau atunci cand ati avut un accident care a lasat sechele la nivel nazal. In cadrul rinoplastie se poate corecta si deviatia de sept, o afectiune care poate determina respiratie greoaie si un somn neodihnitor. Pentru a nu exista dureri in timpul procedurii, pacientul e adormit sau i se face anestezie locala, procedura in sine fiind de doua feluri: deschisa si inchisa. In primul caz se pot vedea structurile nazale si se pot depista eventuale probleme si defecte majore, incizia fiind aproape invizibila. In al doilea caz, incizia e marginala, dar e facuta in interiorul nasului, procedura fiind ideala pentru cei care vor sa si corecteze varful si zona de mijloc a nasului.

In timpul operatiei, tesuturile nazale sunt inlaturate sau li se schimba locul, sunt facute mici taieturi sau fracturari. Recuperarea e rapida, nu necesita o faza post operatorie petrecuta la terapie intensiva, ceea ce face ca aceasta operatie de indreptare a nasului sa fie practicata de foarte multe persoane fie din motive estetice, fie medicale.