Cele mai rele tratamente medicale alternative

Escharotics. Cunoscute si ca unguente negre sau galbene, Escharotics sunt niste unsori facute din agenti corozivi care „scot” cancerul din organismul uman. Au fost folosite de sute de ani, fiind foarte populare in secolele XVIII-XIX. Desi au existat niste substante care si-au dovedit eficienta in tratarea cancerului de piele superficial, tratamentul standard este de preferat pentru ca rata de vindecare e de 100%.

Pe de alta parte, Escharotics arde tesuturile normale, de unde si cicatricile foarte urate. Eficienta sa nu a fost dovedita iar medicamentele care au ca substanta activa Escharotics nu pot sa fie folosite in siguranta. Terapia prin chelatizare. In vreme ce pare a fi utila in cazul otravirii cu metale grele, mercur si arsenic, terapia prin chelatizare ese folosita de medicina alternativa pentru tratarea mai multor boli severe, printre care autismul. Procedura implica injectare de chimicale care se combina cu metalele grele si le elimina usor prin urina sau fecale in afara organismului. Cele mai frecvente complicatii care pot aparea tin de incetarea functionarii rinichilor, copiii putand suferi cele mai urate complicatii, mai ales ca la ei se manifesta si autismul in formele cele mai severe.

Procedura este foarte periculoasa si nici nu vindeca autismul, au aratat studiile recente. Cum se crede gresit ca mercurul ar fi cauza autismului, tratamentele de acest fel au fost populare intr-o anumita perioada, insa prin eliminarea metalelor grele se elimina si calciul din corp, care e benefic pentru dezvoltarea normala a sistemului osos si a dintilor.