Optimizarea on-site. Cum se face corect si ce presupune?

Poate cea mai buna metoda pentru a optimiza corect un site la inceput de drum sau unul care nu prea mai produce trafic este asa numita optimizare on-site. Cu alte cuvinte, site-ul e luat la puricat, intreaga structura e verificata si se fac modificari direct pe site, verificandu-se efectele imediate la nivel de interfata si indexare. http://dexterseo.ro/, cel mai bun site specializat in optimizare SEO la cele mai mici preturi, a inclus in oferta sa si serviciul de optimizare on-site tocmai pentru a spori sansele de reusita ale optimizarii generale.

Primul lucru pe care-l presupune o optimizare on-site, parte a optimizarii SEO e optimizarea titlului afisat in tab-ul oricarui browser folosit la navigarea pe Internet. De obicei, titlul contine un slogan si numele site-ului si trebuie sa fie unic, pentru fiecare pagina, si cat mai descriptiv-nu mai mult de 70 de caractere. Dupa titlul, se trece la optimizarea meta tag-urilor, cel mai important fiind „description”, nu mai mult de 155 de caractere, care ar trebui sa atraga userul si sa-l faca sa dea click pe linkul catre site. La fel de importante sunt si „keywords”-cuvinte cheie-, „robots”-daca o pagina va fi sau nu indexata depinde de acest parametru sau „content-type”-UTF-8 e standardul de codare. Urmeaza heading-urile, unde primul trebuie sa aiba in el titlul paginii, restul continand subtitluri. Cea mai importanta parte e optimizarea continutului: se adauga paragrafe, subtitluri, se gasesc sinonime pentru cuvinte, se evita repetitii suparatoare, fraze scurte, punctul folosit fara jena. Densitatea cuvintelor cheie e iar importanta, cuvintele cheie lungi nu trebuie sa fie foarte bine pozitionate pentru ca ele duc site-ul direct in primele rezultate, vizand useri targetati in prealabil.

La finalul optimizare on-site se optimizeaza imaginile, importante fiind descrierea, textul din titlul imaginii, numele fisierului si „Caption”, se lasa linkuri importante pe toate paginile-gen Home, Contact, Sitemap, se folosesc fara teama meniuri „breadcrumb”. Este important sa existe cat mai putine linkuri externe si sa nu existe continut duplicat nici pe alte pagini din site si nici luat de pe alte site-uri.