Secrete din spatele iluziilor lui Harry Houdini

Evadarea din camasa de forta. Acest numar s-a nascut dintr-o rivalitate uriasa. Fratele sau, Hardeen, avea si el showul sau, asa ca amandoi aveau si un numar cu evadarea din camasa de forta care avea succes, insa aveau loc in spatele unor ecrane din panza, lemn. Cand audienta i-a cerut lui Hardeen sa faca acelasi numar, dar in fata lor, a acceptat si a primit ovatii la scena deschisa.

Cand a auzit una ca asta, Houdini si-a pus ambitia si l-a depasit pe fratele sau cu trucul evadarii din camasa de forta in timp ce era suspendat la o inaltime considerabila, cu capul in jos si legat de picioare. In fata multimii, Houdini era bagat in camasa de forta, gleznele erau legate, apoi era ridicat la cativa metri deasupra multimii insa la o inaltime care permitea publicului sa-l vada foarte bine. Secretul? Chiar Houdini l-a dezvaluit-modul in care era asezat in camasa de forta era cheia reusitei. Mainile erau incrucisate la nivelul pieptului, cand era legat la spate el isi facea loc la nivelul pieptului pentru a putea scoate mainile apoi, a respirat adanc sa-si umfle pieptul si sa aiba si mai mult loc sa se desfasoare cand era atarnat. Cand era cu capul in jos, cu mana mai puternica si-a dizlocat umarul stang in afara corpului, astfel incat mana dreapta putea trece peste cap.


Gravitatia l-a ajutat sa treaca mana peste cap. Cu dintii a desfacut nodurile din fata, apoi foarte usor le-a desfacut si pe restul. Evadarea era gata, iar publicul era in delir. De la jumatate de ora la primele reprezentatii, Houdini a reusit sa evadeze din camasa de forta in doar trei minute. Cu alta ocazie, avea la el chiar si o unealta ca sa taie toate nodurile si legaturile camasii.