3 tipuri de sănii care transformă săniușul într-o adevărată aventură

Iarna se apropie și odată cu ea se dă startul excursiilor și sporturilor montane. Nimic nu este mai frumos decât o vacanță la munte cu întreaga familie. Dacă vrei să îl înveți pe cel mic să se dea cu sania, o astfel de vacanță este momentul oportun! Îți prezentăm 3 tipuri de sănii sigure, potrivite pentru întreaga familie.

1. Sania gonflabilă Atunci când vine vorba de confort și siguranță, una dintre cele mai ingenioase inovații este sania gonflabilă. Cu ajutorul ei, nu vei simți gropile sau dâmburile de zăpada, care pot apărea la coborârea pe partie. Ușoară și foarte simplu de întreținut, sania gonflabilă poate fi urcată, fără prea mare efort, pe partie, ori de câte ori ai nevoie. Manevrabilitate - excelentă. De obicei, săniile gonflabile au o formă curbată pentru o manevrabilitate sporită. Cu ajutorul mânerelor și a centrului de greutate, ai un control suplimentar al direcției. Pentru schimbarea direcției, pur și simplu, te apleci puțin spre dreapta sau spre stânga, și îți folosești picioarele pentru a încetinii sau frână. Viteză mare. Fiind foarte ușoară și având o formă aerodinamică, poți atinge viteze foarte mari, chiar și până la 100 de km pe oră.

2. Sania din lemn cu șine Dacă ești adeptul săniușului clasic, sigur și confortabil, atunci sania din lemn cu șine este exact ceea ce căutai. Alunecă foarte bine pe zăpada adâncă, datorită fricțiunea mult mai scăzute. Durabilitate foarte mare. Dacă arunci o privire prin magazia bunicilor tăi, este imposibil să nu găsești o sanie din lemn, veche, care a rezistat o perioadă foarte lungă de timp și de care s-au bucurat foarte multe persoane înaintea ta. Lucrate manual, marea majoritate a săniuțelor din lemn sunt foarte rezistente și durabile. Viteză mare. Săniuțele din lemn cu șine atunci când sunt folosite pe zăpada adâncă și moale pot atinge o viteză foarte mare.


3. Sania tip bob Cu un design inovativ și revoluționar, sania tip bob îți da sentimentul unei săniuțe profesioniste. Fabricată din polietilenă de înaltă densitate care rezistă la temperaturi foarte scăzute (-50 grade), săniuță tip bob este foarte sigură și performanță. Manevrabilitate excelentă. Datorită volanului, acest tip de sanie este foarte ușor de manevrat. Frânarea se face cu ajutorul unui sistem de frânare moder, ce permite încetinirea rapidă, sporindu-I controlul. Viteză mare. Skiurile cu caneluri, au o suprafața de alunecare mare transformând această sanie într-un adevărat bolid.

Dacă îți place adrenalină și viteză, atunci poți folosi o soluție specială pentru ascuțirea șinelor. În acest fel, viteză și manevrabilitatea vor spori cu cel puțin 15 %.