Preparate absolut oribile pe care oamenii le-au mancat in trecut

Alunari umpluti. Alunarii sunt niste animalute micute si ochioase, niste sobolanei mai mari. In Roma Antica, era mancati fripti ca o delicatesa doar pentru cei bogati. Romanii ii cresteau in glirarium, un fel de cusca micuta speciala. In salbaticie, alunarii dorm cat e iarna de lunga. In glirarium, animalutele dormeau tot anul si se ingrasau de nu mai puteau. Aveau mancare pe saturate si gaurele pe unde sa intre aerul, asa ca nu aveau nicio grija. Cand se ingrasau bine de tot, rozatoarele erau umplute cu alune si fripte cu miere si condimente. De obicei, erau serviti ca aperitiv. Desi a fost interzis consumul lor, romanii tot au mancat soareci la masa. Astazi, alunarii inca mai sunt vanati pentru a fi mancati in Croatia si Slovenia, unde sunt considerati o delicatesa. Starc fript. Pe la 1390, cand a aparut prima carte de bucate in engleza, retetele erau pline de ingredinte foarte cunoscute, pui, balene, raci, dar si batlani/starci. Pentru ca, din cate se pare, era o carte facuta pentru regalitate, multe ingrediente erau foarte scumpe si cam ciudate, autorii punand pret pe peste si fel de fel de zburatoare, gatite in cele mai neasteptate moduri. Cartea combina retete din multe bucatarii ale diverselor culturi, inventand bucataria fusion. Pentru ca un starc adult nu avea decat doua kilograme, aveai nevoie de cativa pentru a prepara o cina regala. Conform primei carti de bucate in engleza, starcul se frigea bine intreg, invelit in bacon si ghimbir.