Covorase auto

Covorasele auto sunt folosite de soferi de foarte multi ani. Aceste accesorii sunt intrebuintate in special masinii pentru a se pastra curatenia in masina. Covorasele auto pot fi schimbate des sau rar, in functie de calitatea acestora. Exista doua tipuri mari de covorase auto si anume:

Covorasele auto din cauciuc Acestea sunt dedicate in special celor ce sunt mai comozi si nu tin neaparat la o tinuta foarte eleganta a masinii. Covorasele auto din cauciuc pot fi spalate foarte usor cu un furtun cu apa. Totodata acestea se usuca repede si se scutura la fel de repede. Mai mult decat atat, mai demult acestea aveau un miros neplacut de cauciuc mai ales atunci cand erau noi, dar acum exista unele de calitate creeate pentru fiecare model de masina in parte, care nu mai au miros. In plus acestea se fixeaxa direct in masina, nepermitand scurgeri ale apei sau alte neplaceri.

Covorasele auto textile Covorasele auto din material textil sunt ceva mai pretentioase. Acestea sunt mult mai greu de ingrijit, fiind mai greu de spalat si avand nevoie de un interval mai lung de timp pentru a se usca. Acestea totusi nu au nicio problema cu vreun miros, avand un miros normal inca de cand au fost fabricate. Totodata si acestea se pot fixa perfect in masina, pentru fiecare masina in parte. Si aceste covorase portejeaza impotriva prafului, a apei, etc. Aceste covorase in plus au un aer mai elegant, creeand o atitudine placuta pentru interiorul masinii. In plus, aceste covorase pot avea viata mai lunga decat cele din cauciuc. Masinile au nevoie de diferite accesorii pentru a putea fi mentinute curate si ingrijite. In plus de asta exista multe parti ale autovehicului ce trebuie schimbate regulat, cum ar fi anvelopele, covorasele auto, husele in caz ca exista unele, etc. Un autovehicul reflecta si caracterul unei persoane, de multe ori, ori cel putin asa considera unele persoane. Astfel, unii oameni au foarte mare grija ca tot din masina lor sa fie foarte curat. Ba chiar se si spune ca femeile in general mentin casa foarte curata, iar barbatii isi mentin masina foarte curata. Bineinteles, nu este o regula. Nu inseamna ca daca oricine are masina curata are si un caracter admirabil, desi uneori se aplica acest lucru.

Una peste alta, atunci cand vorbim despre covorase auto, discutam de niste piese din masina ce pot ajuta foarte mult la mentinerea curateniei in interior. Totodata acestea pot fi facute in asa fel incat sa se asorteze cu celelalte lucruri din masina, de exemplu la culoare. Astfel vor deveni atat un element ce ajuta la mentinerea igienei cat si un element estetic, un element ce ofera un alt efect interiorului. Totodata in interior se pot folosi huse pentru a se proteja astfel caroseria. Mai mult decat atat, exista aspiratore speciale pentru masina, acestea fiind usoare si ocupand putin loc, astfel incat nu mai este nevoie mereu de a se merge pana la spalatorie. Acestea bineinteles oferind doar curatenia in partea interioara a masinii, si nu in totalitate.