Totul pentru cei mai buni prieteni ai omului

Cainele este cel mai bun prieten al omului, insa pentru cei mai buni prieteni trebuie sa vrem mereu ce e mai bun. Indiferent ca este vorba despre mancare, indiferent ca este vorba despre haine sau mediul in care creste, de plimbari, de suveniruri, de accesorii, de deodorante, sampoane si altele, cert este ca unui prieten, mai ales daca este cel mai bun, ii oferim totul la maxim, in cele mai bune forme.

Multi insa considera ca un caine este un simplu animal de companie si din pacate atunci cand se plictisesc de el il “marita” cum se zice, adica il duc fie la tara, daca au rude la tara, fie il pierd pur si simplu pe strada. Ideea este ca atunci cand ne luam un animal de companie trebuie sa vedem in viitor. Trebuie sa fim clar constienti ca acel animal va muri alaturi de noi, si trebuie sa il implicam in viata noastra de zi cu zi cat si in planurile noastre de viitor. Daca ne mutam in alt oras sa mearga cu noi, daca plecam in concediu sa il luam cu noi si daca ramanem pe strada el, cu siguranta va ramane alaturi de noi. Cainii sunt fiinte foarte inteligente, adesea mai inteligente decat oamenii si din pacate nu se pot apara atat de mult pe cat ar trebui. Singura lor problema de care poate multi se satura este mirosul, insa in prezent au aparut foarte multe accesorii, de exemplu, zgarda caini care elimina mirosurile neplacute si ajuta la armonizarea starii generale a animalului.

Desigur ca un caine trebuie si spalat periodic, cu un sampon special, insa daca il scoatem foarte mult afara sau daca el practic sta afara, indicat ar fi sa il ingrijim mai atent deoarece unui caine ii place joaca in noroi, insa ii place si confortul si curatenia.