Scara de bloc este oglinda locatarilor

Unele scari de bloc arata intr-un mare stil, insa altele - ti-e si frica sa intri in ele de mizerie ce este sau aglomerare de tot felul de lucruri. Exact in acele scari de bloc stai si te gandesti daca nu cumva femeia de serviciu nu si-a mai luat salariul sau daca nu cumva saraca a uitat adresa ori asociata pur si simplu nu mai vrea sa plateasca o mana de lucru.

Toate intrebarile astea insa nu aduc o rezolvare, ci mai degraba te fac sa uiti de rezolvare pentru ca sincer nu e greu deloc sa pui mana pe un telefon sau chiar pe o matura sa iei initiativa si sa faci ceva in plus pentru a fi bine la final. Finalmente nu trebuie sa gandesti ca responsabilitatea este a altora, ci trebuie sa iei tu atitudine pentru a fi mai bine. Asadar, ca sa faci curatenie scari bloc poti sa apelezi la o firma de curatenie sau daca crezi ca nu sunt bani, desi nu este scump deloc, atunci poti sa incepi tu singur, sa faci pe etaj si sa ajungi la un comun acord cu ceilalti vecini sa faca si ei. Totusi, tinand seama de efortul pe care trebuie sa il depui cat si de timpul pe care trebuie sa il aloci, vei ajunge la concluzia finala ca e cel mai bine sa scoti niste bani din buzunar. Dar - pontul cu firma de curatenie este mai mult valabil pentru cei care administreaza sau pentru presedintele de administratie, avand in vedere ca oricum trebuie sa asigure menaj unei scari de bloc.

Iar in cazul in care se doresc si servicii specializate, atunci se pot adauga si acestea contra cost, fara riscul de a primi servicii de o calitate slaba sau servicii care sa nu ofere satisfactie maxima.