Pietre semipretioase magice

Dincolo de valoarea lor estetica apreciata la justa valoare de catre femei, inca din cele mai vechi timpuri, pietrele semipretioase au si alte calitati pentru care sunt cautate. Se crede ca ele sunt benefice pentru sanatate, ca atrag anumite stari si chiar se considera ca exista o anumita legatura intre pietre semipretioase si zodii, fiecare dintre acestea din urma avand piatra sa benefica.

Doua dintre cele mai cautate pentru efectele lor benefice sunt opalul si lapis lazuli, doua pietre care arata incredibil de bine atat de sine statatoare cat si sub forma de bijuterii - pandantive, bratari, cercei, inele sau ceasuri - asa cum se poate vedea la http://www.gemsale.ro. De aici se pot achizitiona pietre semipretioase, dar si bijuterii handmade, la preturi foarte convenabile.

Lapis lazuli, odinioara considerata piatra sacra, acum considerata piatra prieteniei si a adevarului, este una dintre cele mai cunoscute pietre semipretioase, dar si una dintre pietrele cu duritatea cea mai mare pe scala Mohs care masoara duritatea pietrelor semipretioase si pretioase, dintre acestea diamantul fiind clasat pe treapta cea mai inalta (duritate 10).

Aspectul pietrei de lapis lazuli - albastru cu vinisoare albe si puncte aurii a facut sa fie inca din cele mai vechi timpuri considerata o piatra foarte speciala, crezandu-se chiar ca are si aur in compozitia sa. Astazi se stie insa ca nu este vorba despre aur ci despre pirita, ceea ce insa nu ii stirbeste din frumusete si nici din credinta oamenilor ca aduce noroc si atrage binele.

Opalul este si el una dintre cele mai apreciate pietre semipretioase, apreciat inca din antichitate, si stim asta pentru ca descoperirile arheologice au scos la iveala o multime de bijuterii si obiecte realizate din opal. Era considerat o piatra magica, foarte apreciata datorita culorilor sale uluitoare, ca de curcubeu. Astazi se crede ca opalul are un rol protector pentru cel sau cea care il poarta, scotand la iveala intregul sau potential, dar ferindu-l si de boli si mentinand o stare buna de sanatate. In acelasi timp este un aducator de bani si prosperitate si un potentator al
fericirii.