Panouri solare fotovoltaice

Panourile solare sunt de doua categorii asa cum probabil toata lumea stie, iar aici avem panouri  solare termice si panouri solare fotovoltaice. Cea de-a doua categorie este probabil cea mai apreciata si cea mai iubita de catre consumatorii de energie ecologica, deoarece ajuta enorm la  economisire, avand in vedere ca panourile solare fotovoltaice nu fac altceva decat sa produca energie electrica.

Ce sa vrei mai mult decat sa ai parte de ceva gratuit cand toata lumea trebuie sa scoata bani multi din buzunar pentru a avea? Cel mai raspandit model de panou solar are la baza urmatoarele principii de constructie: un geam care are o siguranta deplina de natura monostatica, acesta protejand direct fata care este expusa Soarelui, un strat care nu se vede, construit dintr-un material plasticat, acesta avand rolul de a fixa celulele solare, celulele solare policristaline sau monocristaline, acestea fiind conectate prin intermediul unor benzi de cositor intre ele, o rama care are un profil din aluminiu, aceasta avand rolul de a proteja de regula geamul la transport, la montare sau la diverse manipulari (rama din profil de aluminiu ajuta totodata si la rigidizarea si la fixarea legaturii). In plus, principiul de constructie general cunoscut la panouri solare fotovoltaice mai contine si o priza de conectare si un racord (priza de conectare este prevazuta cu o dioda care protejeaza). Desigur ca pentru cei interesati in  achizitionarea unor panouri solare fotovoltaice nu conteaza atat de mult principiul de functionare cat faptul ca trebuie sa functioneze si sa ajute.

Pentru cei mai curiosi din fire insa - adaugam si faptul ca fabricarea oricarui panou solar incepe de la partea care trebuie sa fie activa si expusa in mod direct la soare, dar ceea ce se intampla pe parcursul realizarii si manipularii acestor instrumente extraordinare de captare a energiei solare este desigur prea putin relevant pentru utilizatorii casnici.