Inflamatia muschilor si febra musculara dupa antrenament

Care sunt cauzele febrei musculare si intarzierii debutului durerii musculare? De ce este mai rau, de obicei, a doua zi dupa antrenament?
Se credea in trecut ca febra musculara e cauzata de acumularea de acid lactic dupa o sesiune de antrenament dur. Cercetarile noi tind sa creada ca aceasta este cauzata de micro-rupturi in muschiiicare au fost antrenati si care se produc la antrenament cu o zi sau doua inainte de aparitia durerii.

Formarea in timp a inflamatiei poate creste durerea, iar antrenamentele cu intensitate moderata ajuta la spalarea de sange si substante nutritive din zonele afectate si minimizarea lor. Acest lucru se datoreaza musculare proceselor interne care ajuta la reconstruirea mai rapida cu proteine, vitamine si minerale. Trebuie sa se bea multa apa pentru a elimina deseurile dupa antrenament si pentru a reface fluidele pierdute. Musculatura are 75% apa, deci este foarte important sa se mentina un echilibru adecvat al apei.

Micro-traumele in muschii dupa antrenament sunt benefice, deoarece corpul supracompenseaza daunele minore prin reconstruirea lor mai puternica decat au fost la antrenamentul anterior. Muschii mai puternici sunt rezultatul final, asa ca nu trebuie sa fim prea preocupati cu durerea simtita. Corpul va deveni mult mai conditionat, iar durerea va deveni un lucru de domeniul trecutului sau, cel putin, nu va fi la fel de acuta ca atunci s-a inceput primul antrenament.
Daca se schimba rutina de antrenament, adauga noi exercitii sau modifica repetarile, seturile sau intensitatea, muschiul va deveni de obicei usor inflamat in ziua urmatoare si aspru in urmatoarea zi. Deoarece aceasta este prima zi, el se confrunta cu o inflamatie care creste de-a doua zi cand organismul se adapteaza la microrupturi.

O modalitate de a reduce durerea este de a lua medicamente contra inflamatiilor. O alta optiune de mare eficacitate este planta curcuma cu tot ceea ce contine ca ingredient activ. Studiile medicale au dovedit ca e la fel de  eficace ca si medicamentele in reducerea inflamatiei. Prin reducerea inflamatiei musculare, se va accelera vindecarea, ceea ce va permite corpului sa creasca musculatura mai rapid.