Idei de organizare pentru o garderoba plina de stil

Eu cred intr-un stil de viata organizat. Cred ca organizarea poate sa ne faca viata mai buna si mai usoara. Organizarea poate sa ne scape de stres, de nervi, de frica, de imprevizibil. De asemenea cred ca organizare trebuie sa existe in toate aspectele vietii noastre, inclusiv in vestimentatie.
Ce inseamna aceea o vestimentatie organizata? Inseamna o vestimentatie pusa la punct din toate aspectele care pot fi implicate: haine curate, calcate, fara rupturi, accesorii potrivite, culori pe masura evenimentelor sau a personalitatii si multe altele.
 
Vestimentatia noastra ne reprezinta. Este o carte de vizita pe care o inmanam fiecarei persoane pe care o intalnim. Aspectul exterior ne defineste prima impresie pe care o oferim tuturor persoanelor, fara cenzura si menajamente.
Asadar, cum reusim sa avem un stil vestimentar potrivit chiar si in situatii de criza cum ar fi o intalnire neasteptata, o intalnire pentru care avem multe de pregatit si timp putin pentru a ne pregati pe noi insine, un eveniment inopinat sau alte situatii de acest gen?
 
In primul rand, o persoana organizata ar avea in garderoba mai multe piese vestimentare din acelasi registru: minim doua fuste si mai multe bluze, camasi, ciorapi, dresuri, pantaloni si tot asa. Acest pas este necesar pentru ca nu intotdeauna vom avea timp sa spalam o piese de vestimentatie imediat dupa ce am purtat-o. De aceea trebuie sa avem haine de rezerva.
Hainele trebuie sa fie tot timpul aranjate in dulap, iar cele care se sifoneaza usor ar trebui asezate pe umerase gata calcate, imediat dupa uscare.. In felul acesta, hainele curate din dulap vor fi gata de purtat imediat. Aceasta modalitate ne scuteste de stresul suplimentar de a nu avea niciodata nimic de purtat, chiar daca dulapul nostru este plin.
 
Hainele trebuie organizate pe categorii: bluzele la bluze, tricouri la tricouri, pantaloni la pantaloni, fuste la fuste si asa mai departe. Aceasta este modalitate prin care scutim din timpul de cautare al hainelor potrivite. Stim exact in ce portiune a dulapului se gasesc hainele de care avem nevoie pe moment.
Un alt pas, realizat pe termen lung, care ne ajuta sa pastram organizarea in garderoba noastra este acela de a ne cumpara haine care sa fie cat de cat in ton cu cele pe carele avem deja acasa. Pentru acest lucru, atunci cand mergem la cumparaturi, este necesar sa stim exact ce haine avem in dulap astfel incat sa ne dam seama daca noua achizitie se potriveste cu o tinuta deja prezenta acasa sau ce combinatii noi de tinute putem sa obtinem. Aceasta este o modalitate de a pastra un stil curat si potrivt pentru orice ocazie, dar si pentru a evita cheltuielile suplimentare.
 
O tinuta este completa daca are in componenta sa accesoriile potrivite. Eu recomand persoanelor care au un stil de viata activ sa pregateasca pentru accesorii un spatiu deschis, la vedere, altauri de sifonier. Astfel, ne putem da seama imediat ce accesorii merg cel mai bine cu tinuta noastra, fara a fi nevoiti sa scotocim in zeci de locuri pentru a pune cap la cap toate accesoriile. Mai mult decat atat, daca avem toate accesoriile la vedere, nu riscam sa uitam de vreun element care ar putea da valoare tinutei (spre exemplu, un ceas pe care am uitat ca il avem deoarece nu l-am vazut pe moment, fiind in criza de timp).
 
Ideile de tinute vin de la sine odata ce avem in fata ochilor si gata de purtat toate piesele care ne alcatuiesc garderoba. Dovedind macar putin interes in aceasta zona, putem foarte simplu sa scapam de stres, graba, eticheta de “intarziati” si putem sa evitam sa petrecem prea mult timp in fata dulapului, castigand astfel mai mult timp alaturi de cei dragi sau facand pasi importanti spre cariera noastra de succes.