Cum faci pe cineva sa spuna adevarul?

Ai simtit vreodata nevoia de a obtine un raspuns direct si sincer de la cineva? Tu nu pot avea acces la pentotal de sodiu sau nitrat de amil, si chiar daca ai facut-o, este ilegal sa folosesti droguri pentru a scoate adevarul de la cineva. Cu toate astea, sunt cateva semne care iti permit sa recunosti cand cineva nu spune adevarul. Iata cateva dintre cele mai frecvente situatii in care poti sa afli adevarul, doar discutand si uitandu-te la om.
  • Incearca un truc. De exemplu,  poti convinge o persoana ca stii deja adevarul si ca vrei sa confrunti cu ea, ceea ce stii deja. 
  • Fa persoana, pe care incerci sa o descosi, sa creada ca nu iti pasa care este adevarul. Din frustrare, persoana in cauza, il poate divulga fara sa vrea bceea ce vrei sa auzi. 
  • Cauta dovezi pentru a confirma spusele unei persoane. De exemplu,  dacă vrei sa stii adevarul despre cineva care are o bicicleta noua, și banuiesti ca a furat-o, poti gasi dovezi printre cateva stiri online, pe care i le prezinti si ii demonstrezi minciuna. 
  • Incurajeaza persoana sa te priveasca in ochi atunci cand vorbeste cu tine. Multi oameni considera ca este dificil sa minta atunci cnd ii priveste cineva in ochi. Pastreaza in minte, totusi, că "bunii" mincinosi stiu acest lucru si vor incerca sa mentina contactul vizual in orice moment pentru a supra-compensa pentru declaratia anterioara. Este firesc sa rupa contactul cu ochii in timp ce gandeste, dar nu este natural sa se uite te direct in ochi, în orice moment. 
  • Discuta cu prietenii persoanei  si vezi daca ei sunt dispusi sa te  ajute. De multe ori cineva va impartasi adevarul unui prieten adevarat, dar va trebui sa iei in considerare daca un prieten apropiat ar "vinde" la randul lor altora, secretele tale..Utilizeaza slabiciune persoanei impotriva ei. Un adult ar putea folosi o metodă vicleana impotriva unui alt adult, dandu-i sa cosume bauturi alcoolice, in speranta de a afla ceva. 
  • Acuza persoana ca a facut ceva mai rau, astfel incat se va da singura de gol. In acest fel, va marturisi, pentru a se salva de la o acuzatie mai grava. Prefa-te ca l-ai auzit vorbind in somn, in cazul in care acesta este un membru apropiat al familiei. Ar putea crede ca ai posibilitatea de a asculta la ceea ce se poate spune in timp ce doarme. 
  • Ameninta putin, daca adevarul nu este oferit în mod voluntar. Dacă cineva este vinovat de un pacat grav, acesta poate fi mai dispus să impartasească adevarul, daca se va reduce pedeapsa, sau il face mai usor sa accepte consecintele.
  • Decide de la început ce efort esti dispus sa depuii ca sa ajungi la adevar si daca este justificat si etic sa o faci. 

Dacă estii bagacios, nu poti avea niciun "drept" la adevar, dar daca cineva ce ascunde ceva ce ar putea cauza probleme serioase, se poate justifica prin masuri serioase pentru a obtine adevarul .