O treime din viata dormim

Ne lovim in viata de multe momente in care ne gandim la patul nostru de acasa, la perna moale si pufoasa, la o lenjerie de pat racoroasa vara si calduroasa iarna iar toate acestea au un singur numitor comun: acela de a ne odihni trupul si simturile.

Dupa ore de mers, dupa ce am jucat fotbal, tenis, volei, dupa ce am petrecut mult timp la un loc de munca extenuant, nimic nu este mai placut decat sa ne intindem intr-un pat confortabil. De aceea, nu exista contemporani care sa nu considere o lenjerie de pat calitativa, indispensabila. Cum un om doarme o treime din viata(caci o treime o petrece cu familia si o alta treime la serviciu) este evident ca trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii pentru acest lucru. O lenjerie de pat alaturi de o saltea si o perna pufoasa, ii pot oferi un somn sanatos si linistit. Odihna este necesara corpului pentru a putea incepe fiecare zi cu zambetul pe buze, cu optimism si energie. Cum nu putem conduce o masina cu ochii inchisi, nu putem sa ne conducem nici viata obositi, fara vitalitate si fara dorinta de bucurie. Vrem, nu vrem, lenjeria de pat face parte din viata noastra la fel ca periuta de dinti, o folosim zilnic. Revenind la ideea mentionata mai sus, ca o treime din viata dormim consider ca ar fi pacat sa nu acordam atentie si felului in care facem asta, calitatii odihnei si nu in ultimul rand capacitatii de a ne lua energia de care avem nevoie peste zi.

Daca nu se pot ajunge la cel putin opt ore de somn pe noapte macar sa ne asiguram de calitatea celor cateva ramase. Pentru o viata mai lunga si o stare generala mai buna avem nevoie de seri cu odihna intensa, cu lenjerii moi, perne pufoase si liniste in suflet.