Unde mergem la schi in Romania

Fiecare dintre dumnevoastra viseaza la o vacanta de vis, intr-un peisaj superb, in anotimpul rece. Statiunile din Romania pun la dispozitia turistilor mai multe posibilitati de distractie, precum si partii de schi, atat pentru schiorii avansati cat si pentru cei cu mai putina experienta.
Alaturi de statiunile deja celebre din Valea Prahovei: Busteni, Azuga, Sinaia dar si Poiana Brasov, statiunile din muntii judetului Caras Severin sunt vizitate de foarte multi turisti, care apreciaza atat frumusetea cadrului natural cat si calitatea domeniului schiabil de aici.
Statiunile din Semenic sunt accesibile mai ales pentru locuitorii din partea de vest si centru a tarii. Complexul turistic Semenic se afla situat la peste 1400 de metri altitudine, intre varfurile Semenic si Piatra Goznei.
Statiunea Semenic dispune de cinci partii, toate dotate cu teleschi:
  • Partia Slalom Urias- este cea mai lunga cu cei 1200 de metri si are un nivel de dificultate mediu.
  • Partia Goznuta- are o lngme de 700 e meti si este interzisa schiorilor incepatori.
  • Partia Cruce de brazi- lungimea acesteia este de 750 de metri si ar un nivel de dificultate mediu.
  • Partia Semenic- are o lungime de 350 de metri.
Situata la o altitudine de 500 de metri se afla intr-un cadru natural superb, care merita sa fie vazut si apoi apreciat.
Statiunea Poiana Marului dispune de trei partii de schi:
  • Partia Valea Soarelui- are o lungime de 760 de metri si dispune de teleschi; din pacate aici nu exista nocturna, este destinata schiorilor incepatori
  • Partia Nordica (Caldare)- are 1200 de metri lungime si dispune de instalatatie de nocturna si de teleschi, are un grad de dificultate mediu
  • Partia Sub Teleschi- are o lungime de 3300 de metri, fiind cea mai lunga din aceasta statiune, are un grad de dificultate avansat; dispune de telescaun.
Turistii care doresc sa se cazeze in aceste statiuni, pot opta atat pentru pensiuni, case de vacanta, cat si pentru hoteluri, pe care le pot alege de pe internet. Acestea dispun de numeroase utilitati, menite sa confere confort si un sejur relaxant celor ce ajung in aceste locuri. Preturile variaza in functie de mai multe aspecte. De exemplu, la un hotel de 3 stele in statiunea Poiana Marului, pretul pentru o noapte de cazare, intr-o camera dubla este de 100 de lei/persoana, in timp ce in cazul in care optati pentru cazarea la o pensiune de trei stele, tot in aceasta statiune, puteti plati si 40 de lei pe noapte/ persoana. Pentru cei ce aleg sa schieze si sa isi petreaca vacanta in statiunea Semenic, preturile sunt putin mai mari, astfel o noapte de cazare la o vila de doua stele costa 70 de lei/ persoana.
Cele doua statiuni dispun de centre de inchiriere a echipamentelor de sport, dar si de alte posibilitati de distractie: baruri, restaurante. Totodata turistii se pot plimba in sanii trase de cai si pot face scurte drumetii in imprejurimi.