Masajul – a little piece of heaven

Am scris despre efleuraj si petrisaj. Acum e momentul sa intram in profunzimea problemei ( si a masei musculare :D ). Ultimele doua manevre sunt frecarea si percutia.

Pentru frecare veti folosi degetele mari, varfurile degetelor si podul palmei pentru a ajunge la tesuturile mai adanci. Prin rotirea degetelor mari se apasa cu degetele mari in sens opus pozitiei voastre, cu miscari scurte si profunde, sau cu miscari circulare.  Mai puteti sa impingeti muschii cu podul palmei, folosind o miscare domoala, dar ferma si aducand succesiv fiecare mana in spatele celeilalte. Zonele din jurul articulatiilor trebuie presate cu varfurile degetelor, in miscari eliptice.

Percutia este o manevra speciala in masajul holistic – mai degraba stimuleaza decat relaxeaza. Cuprinde o serie de miscari ritmate si vioaie, precum: palmuirea, secerarea, ciupirea sau baterea cu pumnii (dar stati linistiti, nu cred ca si asta e violenta domenstica :) ) ). Palmuirea  cred ca stiti ce e, dar hai sa dau totusi un sfat: faceti mainile caus si arcuiti-le din incheieturi (degetele drepte neaparat!). Secerarea se refera la miscari alternative (sus-jos) si rapide cu muchiile palmelor (degetele stranse, dar nu rigide). Ciupirea este iarasi o practica cunoscuta (mai ales barbatilor), but still, a word of caution: nu ciupiti ca apucatii! Pielea trebuie sa alunece usor printre degete la fiecare ciupire. Baterea cu pumnii  presupune sa loviti cu partea MOALE (carnoasa) a pumnilor. Mainile relaxate = miscari ferme dar lipsite de brutalitate .

Ca succesiune a miscarilor, sa zicem ca ordinea corecta ar fi:

    spatele
    spatele picioarelor
    umerii, gatul si pielea capului
    fata (da, si fata se maseaza, dar nu prin batere cu pumnii :D )
    bratele si mainile
    partea din fata a bustului
    partea din fata a picioarelor
    conectarea (asezati-va pt scurt timp mainile pe doua parti separate ale corpului)

Inca ceva: faceti manevrele in ordinea in care le-am dat si incheiati cu manevre  mai usoare, DAR adaptati-va zonei pe care o masati. Exemplu: pe brate si pe picioare se fac miscari mai ferme spre inima, iar in zona inimii se fac miscari mai usoare spre membre, pentru a incuraja fluxul sanguin sa revina la inima.

Gata, acum stiti tot ce trebuie sa stiti! Make someone happy with a massage totday! :)