Idei de afaceri ieftine

Romania este o tara unde numarul antreprenorilor este inca foarte mic, si unde destul de putine persoane au curajul sa se apuce de o afacere. Conform unui studiu oamenii din Romania sunt printre cei mai creativi din Europa, si cu toate acestea putini sunt cei care reusesc sa isi puna ideile in practica. Unul dintre principalele motive este lispa capitalului de inceput la care se adauga dificultatea obtinerii de imprumuri de la banci pentru infiintarea de companii.
 Daca nu sunteti niste persoane care vor sa incepa de sus, ci vor sa isi construiasca afacerea incet, exista cateva nise pe care va puteti incepe si dezvolta afacerea. Primul criteriu de reusita in acest gen de afaceri pentru care capitalul de inceput este foarte mic, este sa cunoasteti foarte bine domeniul in care vreti sa activati. Afacerile care necesita cel mai mic capital de inceput sunt cele dezvoltate online. Dat fiind ca din ce in ce mai multa lume are acces la interent, iar vanzarile online sunt in crestere, sansele de reusita si de dezvoltare sunt destul de mari.
Printre afacerile pe care le puteti face online se numara :
1. Site-uri de jocuri. Fie ca vreti sa targetati copii sau adulti, daca aveti ceva cunostinte de programare, si imaginatie, aceste site-uri sunt un succes garantat.
 2. Site-uri de comert online. Aici nu aveti nevoie de cine stie ce cunostinte in domeniu, ci de o buna strategie de marketing, si corectitudine pentru a putea sa va creeati o clientela constanta.
3. Site-uri de servicii. Acest timp de afacere se adreseaza, zic eu, in primul rand oamenilor cu pasiuni. Daca sunteti cu adevarat bun la ceva, de ce sa nu vindeti acel serviciu! Fie ca e vorba de creearea de site-uri, scrieri de esee sau lucrari de licenta, planificare de vacate, daca va faceti treaba bine si clientii sunt multumiti, totul va merge ca pe roate.