Sistemele de supraveghere video te scapa de hoti

Sistemele de supraveghere sunt de mai multe feluri si difera atat ca structura, cat si ca pret. Cel mai populare sisteme de supraveghere sunt cele video sau CCTV-televiziune cu circuit inchis. Deosebirea uriasa fata de televiziunea clasica ce se adreseaza unui public larg, oricine are un recepteor putand sa priveasca linistit la tv, modernele sisteme de supraveghere video sunt doar pentru anumiti useri care au acces privat la sistem-adica cei care si-au montat sisteme de supraveghere ori la case ori in magazinele sau afacerile de orice tip pe care le detin.

Sistemul de supraveghere video primar e format doar din camera de supraveghere si monitorul de control; pe masura ce nevoile clientilor au crescut si s-au diversificat, sistemele de supraveghere au devenit si mai complicate, cu mult mai multe camere, DVR-uri si fel de fel de softuri de procesare preinstalate. Insa ca sa spui ca ai o supraveghere si o monitorizare eficienta ai nevoie si de sisteme antiefractie de calitate. Ce poti sa faci cu unul dintre aceste sisteme de supraveghere? Poti sa faci o sumedenie de lucruri: sa-ti supraveghezi micutii sa nu se raneasca sau sa iasa in strada la joaca, acolo unde sunt masini care-i pot rani, sau mai grav, omori; sa supraveghezi personalul si batranii dintr-un azil, de exemplu, sa monitorizezi traficul dintr-o anumita zona sau din zonele turistice s.a.m.d. Avantajele unor sisteme de supraveghere profesionale nu sunt de trecut cu vederea. In primul rand, esti mai in siguranta, te stii mereu pazit de orice pericol pentru ca stii secunda de secunda ce se intampla in locul supravegheat de sisteme de supraveghere. In al doilea rand, se poate interveni mai repede in caz de probleme pentru ca vezi imediat ce se intampla, nu cand ajungi acasa si totul e deja pierdut.

Daca ai avut hoti care au trecut asa, in vizita si ei pe acolo, ii poti identifica foarte repede. De asemenea, si cel mai important, costurile legate de securizarea afacerii sau locuintei sunt mai mici comparativ cu angajarea unor n firme de monitorizare. Singurul dezavantaj posibil ar fi timpul pierdut cu supravegherea daca esti un pic paranoic, in rest nu ai nicio problema.