„Mama” lui Harry Potter le sare in ajutor fanilor disperati sa afle destinul personajelor

Viziune, talent scriitoricesc, multa imaginatie, si, nu in ultimul rand, o personalitate foarte puternica. Acestea sunt doar cateva dintre atuurile celebrei scriitoare J.K. Rowling, care a reusit de la o simpla idee sa isi asigure viata pana la moarte intr-un lux la care multi tanjesc prin simpla scriere a unor carti. Dar nu vorbim aici despre orice carti, ci de seria ultracunoscuta ce urmareste peripetiile unicului Harry Potter, vrajitorul ambitios format la Hogwarts.

Vanzarile au depasit milioane de exemplare traduse in toate limbile pamantului, starnind un val de simpatie in randul tuturor categoriilor de public-de la tanci de sapte ani care abia incep sa silabiseasca, pana la adulti fascinati de aventurile lui Harry Potter. Dupa carti, au urmat filmele cu Harry Potter, fiecare dintre ele fiind blockbuster la vremea sa, de unde si bani enorm de multi castigati din drepturi de autor si publicitate. Finalul seriei televizate si cartilor cu Harry Potter a starnit panica in randul fanilor obisnuiti sa fie mereu „prinsi” in lumea fictionala a minunatei J.K. Rowling. Cu toate ca peste tot pe unde se ducea Rowling declara sau lasa sa se inteleaga ca nu ar mai avea ce sa ii „croiasca” lui Harry Potter, autoarea a facut o surpriza tuturor zilelele acestea. Gandita, probabil, ca o campanie de promovare pentru logarea pe reteaua sociala Pottermore, actiunea sa recenta a dat o speranta cititorilor disperati sa mai rasfoiasca niste pagini pline cu personaje si aventuri SF: astfel, Rowling a postat aici niste pagini in care se regasesc multe dintre personajele cheie ale romanelor si cateva lucruri nestiute despre destinul lor dupa ultima lupta dusa de Harry si prietenii sai impotriva fortelor malefice de la Hogwarts. Desigur, veti citi cu siguranta despre Hermione, Harry si Ron, cei trei vrajitori talentati, numai ca Harry este acum ceva mai batranel, are vreo 34 de ani. Rita Skeeter, autoarea inventata a articolasului destul de lung care ne spune cateva povestioare despre ce au mai facut personajele noastre favorite, se concentreaza pe descrierea evenimentelor intamplate in cadrul Cupei Mondiale de Quidditch, o inventie a autorei romanelor, celebrul Vajthat.

Sa mai amintim si de rautatea jurnalistei noastre care si acum se va manifesta plenar, prin niste intuitii nu tocmai la locul lor despre o posibila nunta in familia Potter-Hermione, dar si despre chipul un pic „necioplit” al personajelor.