Utilaje import Germania si Olanda - tipuri de macarale

Utilajele de constructii sunt destul de greu de achizitionat din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte nu gasesti ceea ce cauti la noi in tara, ori gasesti insa preturile sunt prea mari in raport cu calitatea oferita sau in raport cu gradul de uzura, iar pe de alta parte, e posibil in acelasi timp sa nu gasesti ceva potrivit buzunarului tau si nici oameni dispusi sa negocieze. Desigur ca in tara utilajele de constructii puse in vanzare sunt intr-o mai mare sau mai mica masura utilizate dar si indisponibile, insa puteti apela la utilaje import Germania si Olanda, pe care le gasiti chiar pe transporturi-utilaje.ro.

Macaralele, de exemplu, sunt de mai multe categorii acestea fiind impartite chiar si in grupe de la grupa A pana la grupa E, dupa cum urmeaza: grupa A contine macaralele care se pot deplasa pe cai care nu au sina de rulare, dar si pe cele care sunt montate in cadrul vagoanelor de cale ferata. Aici includem macaralele pe senile, macarale remorcate, macarale auto, macarale autopropulsate pe pneuri, cat si macarale montate pe vagon de cale ferata. In grupa B includem macaralele care se pot deplasa pe cai care au o sina de rulare ce contin un brat cat si o platforma care se poate roti, aici avem: macarale portic, macarale turn cat si macarale Derrick. In grupa C avem macaralele care se pot deplasa pe poduri rulante, macarale portal, macarale de turnare, macarale pe grinzi suspendate rulante, macarale de forjare, macarale de sarjare si multe altele.

In grupa D avem urmatoarele tipuri de macarale: macarale cu graifer cat si macarale pe cablu, acestea fiind un tip mai special, iar in grupa E avem macarale care sunt de regula manevrate de la sol, prin intermediul unei cutii cu butoane,  cu infrarorsu sau cu radio, iar in aceasta categorie intra si cele din grupele anterior mentionate.