Cum slabim rapid dar sanatos?

Niciodata nu a fost mai simplu pentru o persoana interesata de silueta si de greutatea sa, sa gaseasca o modalitate de a slabi. Cu tot bombardamentul de informatie la care asistam in acest moment pe toata mass-media, legat de cure de slabire minune, de tratamente cosmetice corporale minune care te slabesc imediat, de ceaiuri pentru slabire rapida, de pastile care scad greutatea, si chiar si de operatii estetice sau chiar de celebra mai nou operatie de “taiere a stomacului”, nu trebuie decat sa te decizi la o cale care ti se potriveste mai bine si rezultatele vor si aprea! Sau cel putin asta aflam din reclame, articole din presa, articole de pe tot felul de site-uri pe internet. Intrebarea pe care oricine ar trebui insa sa si-o puna cand vine vorba de astfel de tratamente, suplimente alimentare sau proceduri cosmetice sau chiar chirurgicale, este cat de sanatoase sunt acestea si care le vor fi urmarile pe termen lung?!

Pentru ca este foarte simplu sa te bucuri pe moment de reducerea rapida a greutatii, fara sa te gandesti la efectul de boomerang pe care majoritatea tratamentelor luate dupa ureche il implica. Metoda cea mai sigura de a slabi – mai mult sau mai putin rapid, in functie de metabolismul si de determinarea fiecaruia – este metoda combinarii unei diete riguroase (preferabil convenita impreuna cu un nutritionist, dupa o discutie si cateva analize premergatoare) cu un program sustinut de exercitii fizice. In plus, nimeni nu interzice metoda folosirii de suplimente nutritive, ceaiuri, tablete, cocktail-uri, sau orice alta forma, care ajuta la reducerea rapida a greutatii, cata vreme compozitia acestora este cunoscuta, aprobata de un medic, cata vreme este vorba despre produse naturale, care nu dauneaza organismului. Mai mult, acest gen de produse, disponibile intr-o gama foarte larga la http://www.cufarulnaturii.ro ofera o mana de ajutor in plus organismului, fiind si importante detoxifiante si energizante.

Insa, odata rezolvata problema scaderii in greutate, principala provocare pe care oricine o are de infruntat este mentinerea greutatii la care s-a ajuns si, daca se doreste, continuarea procesului de slabire. Continuarea procesului de slabire implica, pe langa scaderea in greutate si scaderea in centimetri, probabil aspectul de care femeile sunt cele mai interesate, mai ales ca este vara si o silueta frumoasa este un ideal pentru oricine. Intretinerea greutatii la care s-a ajuns in urma scaderii rapide este partea cea mai complicata, pentru ca organismul incepe sa se resimta dupa privatiuni si da semne de oboseala, mai mult decat atat aceasta fiind si perioada on care apar din nou cateva kilograme in plus care, de regula, demoralizeaza. Rezolvarea consta in stabilirea unei diete care sa nu fie doar una pe termen delimitat, ci mai degraba un stil de viata nou.

Stilul nou de viata porneste de la obiceiuri alimentare sanatoase (fara fast food, fara zahar, fara grasimi, fara sucuri carbogazoase, fara faina alba etc) cu adaos de minerale si vitamine, si continua cu un ritm activ de exercitii la sala sau miscare in aer liber, caci sedentarismul este dusmanul numarul unu al oricarei diete.