Materiale de purtat in sarcina

Hainele pentru sarcina nu au numai croieli speciale, ci si materiale speciale, mai ales ca in perioada de maternitate confortul este litera de lege. Tocmai de aceea sunt recomandate texturi lejere, materiale subtiri de cele mai multe ori (mai ales daca anotimpul cere sa purtam imbracaminte in straturi suprapuse). 

Un aspect important este alegerea unui material care sa permita pielii sa respire, pentru ca nimanui nu ii place sa transpire si cu atat mai mult femeilor insarcinate, mult mai sensibile atat la mirosuri cat si la starile pe care acestea le provoaca. Bumbacul poate fi de aceea una dintre cele mai bune optiuni pentru perioada sarcinii. De asemenea, chiar daca nu este un material natural, nu strica si putin spandex adaugat la tesatura de bumbac, care sa permita acestuia sa se muleze perfect pe formele feminine. Matasea, si ea un material natural este ideala atunci cand porti rochii gravide, mai ales ca nu incorseteaza deloc trupul si da posibilitatea viitoarei mamici sa se simta confortabil. Tricotajele subtiri sunt si ele o optiune pentru lunile de sarcina, iar cele groase, gen blazere cu cordon, sunt ideale pentru toamnele racoroase. Denimul, de asemenea, este potrivit si foarte popular in randul femeilor insarcinate, cata vreme optezi pentru blugi special destinati burticilor in crestere. Cat despe camasile din jeans, daca nu poti sta departe de ele, ideal ar fi sa alegi macar una dintr-un denim subtire, si cu un numar mai mare, pentru un plus de lejeritate. 

Pielea nu este neaparat un material recomandabil in timpul sarcinii: pantalonii din piele pot fi incomozi, provoaca transpiratie in exces, dar si iritatii din aceasta cauza; rochiile din piele sunt destul de rigide si nu permit un grad prea mare de confort; iar mult ravnitele geci din piele sunt ok numai in primele luni de sarcina,cand corpul nu capata inca noi proportii, mai tarziu fiind de-a dreptul inutile, cu exceptia cazului cand alegem sa le purtam descheiate.