Locuri de munca online

Cum ziarele de anunturi nu mai ofera de mult sanse reale de a gasi un loc de munca, mai ales de cand rubrica de angajari abunda in tot soiul de anunturi de videochat si alte asemenea, majoritatea celor interesati de gasirea unui job considera astazi ca internetul este sansa lor reala. Astfel, nu cred sa mai existe vreun tanar sau vreo persoana – de orice varsta ar fi ea – care cauta un loc de munca si sa nu aiba un cont pe principalele site-uri cu anunturi online in acest sens sau vreo persoana care rateaza editiile online ale ziarelor de anunturi, sectiunea Angajari. 

Anunturile online cu locuri de munca sunt printre cele mai vizionate, fie ca este vorba despre anunturi pe principalele site-uri cu astfel de oferte, fie despre sectiunea de locuri de munca a website-urilor cu anunturi generaliste. Site-urile dedicate gasirii unui loc de munca permit crearea unui cont, adaugarea unui CV cu poza, atat in limba romana cat si in limba engleza, salvarea de scrisori de intentie si alte servicii care sa faca mult mai usoara aplicarea pentru un loc de munca. Odata ce un utilizator trimite un Cv, aceste platforme fac posibil un feedback din partea angajatorilor, in sensul ca se poate lesne vedea daca un CV sau altul a fost vizualizat, la fel cum se poate vedea si cate persoane au mai aplicat la respectivul job. Exista de asemenea, conturi pe care marii angajatori si le creeaza si unde sunt listate toate locurile de munca oferite, astfel incat utilizatorii care au preferinte legate de un brand anume, pot opta sa trimita CV-uri pentru ofertele active ale respectivei companii. 

Aceasta sectiune este foarte utila si tinerilor aflati la inceput de drum, care trimit cat mai multe CV-uri in speranta ca vor gasi un punct bun de start.