Cateva curiozitati despre sarcina

Intr-o familie numeroasa, intotdeauna cineva asteapta un copil sau, cel putin, isi doreste unul. Si, deoarece fac parte dintr-o familie de acest tip, nu mi-a fost greu sa aflu care sunt curiozitatile despre sarcina cela mai amuzante sau mai greu de imaginat. De aceea, m-am decis sa vi le impartasesc si voua, in speranta ca va vor aduce un zambet pe buze sau o privire de mirare in ochi, asa cum s-a intamplat si in cazul meu.

 

1. Durata


Daca la intrebarea „Cat dureaza o sarcina?” raspundeti cu „9 luni”, atunci trebuie sa stiti a va inselati, pentru ca cea mai lunga sarcina a durat 375 de zile! Totusi, in lumea moderna, daca sarcina depaseste termenul initial, doctorii o vor induce cu ajutorul medicamentelor, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji prea multe!

2. Tenul


Ati vazut vreodata tenul unei gravide? Sunt sigur ca ati admirat stralucirea si frumusetea acestuia! In ciuda aparentelor, insa, aceasta nu este cauzata de implinirea de a fi mama, asa cum ne-am astepta toti, ci de faptul ca acum, viitoarea mama, are cu 50% mai mult sange in corp! Asadar, daca te gandeai ca o sarcina ti-ar schimba corpul intr-un mod nu tocmai dorit, iata ca exista si parti bune din acest punct de vedere. Totusi, putem obtine aproximativ acelasi efect si fara graviditate, prin sport si o alimentatie sanatoasa.

3. Mirosul


Cel mai bun simt al mirosului il are o femeie insarcinata! Acest fapt este datorat unui nivel de estrogen ridicat, care se presupune ca va ajuta viitoarea mama sa se fereasca de posibilele locuri si substante toxice pentru ea, astfel incat fatul sa fie in siguranta. Daca te gandesti, cumva, ca iti va fi imposibil sa renunti la cafea sau tigara pe timpul sarcinii, trebuie sa stii ca acesta va constitui un motiv destul de puternic sa o faci, deoarece nu iti va mai placea deloc mirosul acestora.

4. Tatal


Iar partea amuzanta din sarcina este ca sotul va fi si el „insarcinat”. Mai exact, el va avea aceleasi preferinte alimentare ca si tine, cel mai probabil va avea crampe si greturi de dimineata, i se vor umfla picioarele si va experimenta aproximativ orice simptom pe care il vei experimenta si tu. Se pare ca, din acest punct de vedere, nu doar pentru femei este greu sa duca o sarcina pana la capat.

5. Edemul


Venind vorba despre umflatul picioarelor in sarcina, vei constata, cu uimire, ca papucii nu iti vor mai veni si vei avea nevoie de altii noi, cu una – doua marimi mai mari. Iar partea ciudata este ca asta se intampla chiar si atunci cand ele nu sunt umflate. Explicatia ar fi aceea ca, acum avand o greutate in plus de carat, piciorul se va lati, pentru a putea sustine si kilogramele fatului, pe langa cele ale tale.

6. Alte curiozitati


Mai exista multe alte curiozitati despre sarcina, precum faptul ca unul dintre gemeni se poate ascunde in timpul ecografiilor, astfel incat sa le faca o surpriza parintilor in timpul nasterii, sau ca fatul poate avea erectii, daca este baietel, inca din burtica mamei. De asemeni, daca parintii au un contact sexual cat mama este gravida, atunci inima bebelusului va incepe sa bata intr-un ritm mult mai alert. Voi ce alte curiozitati despre sarcina mai stiti?