Sfaturi esentiale privind alegerea unui meniu de botez

http://www.thetable.ro/meniu-botez/
Petrecerea de botez este un eveniment pe care orice parinte si-l doreste unic, inedit, cat mai elegant si cat mai aproape de ceea ce-si doreste fiecare invitat. Fiecare resturant are propriul meniu de botez care poate fi personalizat in functie de pretentii si nevoi. Unele restaurante au meniuri cu diverse accente culinare, din stiluri culinare diferite, altele prefera un meniu clasic, romanesc, traditional.

In general, meniul de botez are trei feluri de preparate, adica aperitiv, peste/carne si fripturi. Meniul de botez se alege insa in functie de ce mananca fiecare invitat. E posibil sa existe invitati cu probleme diabetice, si atunci nu aveti cum sa le oferiti dulciuri si produse interzise diabeticilor, pot sa fie vegetarieni convinsi care nu vor pune gura pe carne. Asadar, o combinatie facuta dupa o discutie cu fiecare invitat pe tema mancarii si gusturilor culinare este cea mai buna solutie pentru o petrecere reusita.

In cele mai multe situatii, meniul este personalizat, pentru fiecare invitat, asa ca trebuie sa se discute cu atentie cu bucatarul-sef pentru a se prepara cantitatea necesara de mancare. Meniurile pentru petrecerea de botez trebuie sa tina cont si de faptul ca la o astfel de petrecere mai participa si copii de diferite varste, care cu siguranta nu vor manca un meniu complet. In aceste cazuri, fiecare copil va avea propriul sau meniu, personalizat in functie de preferinte si de cantitatea de mancare pe care un copil de varsta respectiva o poate manca. Foarte importanta este si prezentarea. Degeaba meniul e cu de toate, e personalizat, daca platingul lasa de dorit. Aranjarea mancarii in farfurii trebuie sa fie impecabila si sa fie cat mai creativa, in acord cu tematica botezului.

Mai nou, se mai practica servirea de fructe la discretie si „free bar”, adica acces la tot felul de bauturi simple si rafinate, acesta din urma fiind inclus in pretul meniului de botez. Pe de alta parte, preparatele din meniul de botez trebuie servite in functie de „desfasuratorul” petrecerii, astfel ca fiecare invitat sa poata manca in tihna in intervalele de „respiro”, in care nu se danseaza sau se ia parte la diverse activitati distractive specifice petrecerii de botez.