Pentru ce folosim steroizii?

Cand ne gandim la toate utilizarile steroizilor, nu ne gandim niciodata la un pacient, care este ajutat de steroizi, ci mai degraba la adeptii unui fizic de invidiat ori la culturisti. Cu toate acestea, exista o multime de utilizari bune ale steroizilor.

Pacientii care sunt anemici sau sub ingrijirea unui medic pentru un numar de conditii medicale, pot fi ajutati prin folosirea de steroizi. De fapt, un medic va prescrie intotdeauna steroizi sub atenta sa supravghere, fiind totodata vigilent.

Spre exemplu, femeile mai inaintate in varsta, sunt incantate de ideea ca steroizii pot fi folositi in tratarea osteoporozei. Osteoporoza este o afectiune osoasa grava la femeile aflate la menopauza, care cauzeaza degenerarea oaselor (fragilitate a oaselor) si care poate fi de multe ori foarte dureroasa. Steroizii sunt o alegere buna de medicamente pe baza de prescriptie medicala, pentru a ajuta la atenuarea simptomelor de osteoporoza la femei.

Sau, pacientii cu o boli de ficat pot gasi, de asemenea, utilizarea de steroizi foarte benefica. O afectiune numita obstructie biliara, care provoaca mancarime, este inca o alta afectiune tratata cu steroizi. Deci, exista o multime de utilizari bune ale steroizilor.

Pubertatea intarziata poate fi tratata de steroizi. Daca un tanar care sufera de pubertate intarziata, intampina probleme, poate apela oricand la utilizarea de steroizi pentru tratare.

Anumite tipuri de impotenta la barbati pot fi ajutate de utilizarea steroizilor. Evident, orice conditie care necesita contruirea organismului sau cresterea masei muscularei, cancer, HIV sau orice boli grave, pot beneficia, de asemenea, de utilizarea de steroizi.

Steroizii sunt un medicament minune si pentru pacientii care depind de construirea masei corporale sau a cresterii masei musculare. Sunt folositi cu succes pentru tratarea unui numar mare de boli si afectiuni, fiind utilizati atat in domeniul medical, cat si in domeniul sportiv.